TV: X Factor-dommerne holdt sig i skindet

Sidste fredag stjal dommerne showet med deres skænderier og hårde kritik. Fredag aften blæste der mildere vinde

Dommerne er venlige over for deltagerne i aftenens live show. (Foto: Mogens Flindt)
Dommerne er venlige over for deltagerne i aftenens live show. (Foto: Mogens Flindt)

De tre dommere, Pernille Rosendahl, Thomas Blachman og Mich 'Cutfather' Hansen havde tonet ned for retorikken i fredag aftens live-show.

I sidste uge sendte dommerne den ene bredside efter den anden afsted mod deltagerne, og de havde ikke meget positivt at sige om finalisternes sangvalg. I aftes var der nye toner fra panelet.

For stort et hit
15-årige Line lagde ud med Rihannas store hit, 'Only girl In the World' til publikums takfaste klapsalver.

- Line, du sætter gang i festen, sagde Cutfather. Du har dog lidt for meget koreografi til at koncentrere dig om vokalen, fortsatte han.

Blachman fulgte op med at sige:

- Jeg synes, du har en vildskab, som er god, men det er svært med store hits.

Forfriskende
Bagefter fulgte Blachmans gruppe, Tandberg & Østenby med nummeret 'Raise Your Weapon'. De to sortklædte piger var for førte gang oppe at stå.

- Hold kæft, hvor er det godt gået piger, kvitterede Pernille Rosendahl, der kaldte gruppens optræden forfriskende.

- Rart at se jer ude af jeres 'comfort zone', sagde Cutfather.

Hoppede op på bordet
Derefter var det den færøske rock'n'roller Sveinurs tur. Helt i den rebelske ånd sprang han op på dommernes bord og sang 'Blue Monday' med New Order for Pernille Rosendahl.

- Du spillede trommer, og det var ikke play back. Du lyder godt i dit høje register. Det lave register, der må vi have folk på, sagde Thomas Blachman. Der dermed ikke helt kunne holde sig fra at sende en stikpille til Cutfather, der sidste uge havde sat den udstemte Katrine bag et klaver, uden at hun spillede.

Sveinur så ud til at være irriteret på Thomas Blachman, og færingen var også ude med riven efter dommeren i denne uge.

- Det er okay at være kritisk, men Thomas Blachmans kritik, der gik på Katrines børn, var helt ved siden af og smagløs, sagde den færøske rock'n'roller i går.

Sommerfuglen synger igen
Så var det unge Idas tur, som udeukkende fik roser med på vejen for sin fortolkning af 'Save the World' med Swedish House Mafia.

- Det lød super smukt, sagde Cutfather.

- Sommerfuglen flyver igen. Du har fået en gave. Du har så smuk en tilstedeværelse, som vi aldrig har set før i det her program, sagde en ivrig Blachman, der i fredags kaldte Ida for en sommerfugl med en nål igennem.

Mulila fulgte med 'Wild Ones' af Flo Ria feat. Sia, og Pernille gav hende ros for hendes stemme.

- Dit nærvær var legendarisk, sagde Blachman til Morten Benjamin for 'Beautiful People' af Chris Brown feat. DJ Benny Benassi. Cutfather mente, at det var sangerens dårligste optræden, men at han stadig så ham blandt de sidste i årets program.

Nicoline Simone & Jean Michel sluttede ballet med 'DJ Ease My Mind' med Niki & The Dove.

Hør i TV-klippet hvad Blachman iøvrigt sagde efter fredags-showet.Den udstemte deltager besøger Ekstra Bladet lørdag. Hvad vil du gerne vide? Send os dit spørgsmål til kontakt5@eb.dk