Liv Skotte: Nu er 'Voice'-scenen min!

Stemmen blev stjålet: Liv Skotte har endelig fået chancen for at tage æren for sin egen stemme i ’Voice’-finalen - med nogle års forsinkelse

Liv Skotte melder sig hundrede procent klar før aftenens store finale. (Foto: Tariq Mikkel Khan)
Liv Skotte melder sig hundrede procent klar før aftenens store finale. (Foto: Tariq Mikkel Khan)


Coach Steen: Rosa var Livs svaghed

Team Steen: Liv Skotte, 43 år, single og bor Korsør, musiker/ musikunderviser, og mor til Rosa, 21, der nåede til semifinalen. Stiller blandt andet op med sangen ’The Winner Takes It All’ af ABBA.


Først skulle hun fokusere på sin datter, der røg ud af semifinalen i sidste weekend. Nu er Liv Skotte – ’Voice’-finalens rockmama – alene på scenen. Men vejen til at gå solo på en scene med sin hæse, rockede stemme har været lang for den 43-årige sangerinde. For selv om finalisten har arbejdet med musik det meste af sit liv, har hun oplevet flere gange, at andre har taget æren for hendes musik.

– Jeg følte lidt, at mit fingeraftryk blev snuppet. Det var jeg ked af, siger den 43-årige ’Voice’-finalist. Indtil hun nåede at få titlen som finalist i ’Voice – Danmarks største stemme’ har hun oplevet at blive udskiftet som sanger i bandet ’Jox’, og at en kendt korpige efterlignede hendes stemme i DR-programmet ’Musikbutikken’.

– Man sidder lørdag aften og skal hygge sig, og så får man sin egen stemme ud i hovedet, og det er en anden kvinde, som efterligner den. Det var ikke så sjovt. Men det må man åbenbart gerne, siger Liv Skotte.

Vrede på Facebook
Men selv om hun nu kan tage æren for sin egen stemme i ’Voice’-finalen, har det ikke været uden problemer at medvirke i programmet, efter datteren Rosa Skotte røg ud. Her kom den temperamentsfulde kvinde til at afvise medfinalisten Mathias Rønne Pachler med ordene ’du skal ikke røre mig lige nu’. Det gav bunkevis af vrede reaktioner fra seere på Facebook, der blandt andet kaldte hende ’usportslig’.

– Det var et helvede at se mit barn gå grædende fra scenen og ikke kunne trøste hende. At jeg så bliver misforstået bagefter i pressen, som om at jeg ikke under Mathias hans finaleplads, det er helt fjollet.

– Men er det ikke lidt underligt, at en mor og datter stiller op i samme program?

– Jeg tror, at der er rigtig mange forældre, der synes, at det er dejligt at dele en interesse med deres barn. Det er jo bare det, jeg har gjort. Rosa elsker at synge lige så meget som jeg. Så ville det jo være pænt tarveligt, hvis jeg var gået ind i den konkurrence alene. Så hun skulle stå på sidelinjen og følge med i, hvordan det gik mig? Jeg synes, hun er har vist sin berettigelse i konkurrencen. Hun er groet meget på denne her rejse, siger Liv Skotte.

– Men det bliver da lidt dramatisk, når man er i konkurrence?

– Jo, det er klart. Men det har været hårdt for alle, jo tættere vi er på finalen.

– Steen Jørgensen har sagt, at det er en fordel for dig, at Rosa er røget ud?

– Jeg ved ikke, hvad jeg skal sige til det. Men det er selvfølgelig klart, at når hun ikke er der, så er der en anden fokusering. Men hun er der jo alligevel, for hun er ved siden af mig. Nu håber jeg, at jeg kan hive sejren hjem for os begge to.