Rock på vej fra Sveinur

'X Factor'-deltageren Sveinur vil gerne synge rock, men det er en genre, Cutfather ikke er helt på hjemmebane i

Sveinur er en rigtig rock-fyr. Det er er Cutfather ikke. (Foto: Mogens Flindt)
Sveinur er en rigtig rock-fyr. Det er er Cutfather ikke. (Foto: Mogens Flindt)

'I Love Rock'n'Roll' lyder omkvædet i en meget berømt sang - og det er lige nøjagtig, hvad 'X Factor'-deltageren Sveinur gør.

Men i første liveshow sang den færøske deltager alligevel et mere stille popnummer, og det skuffede dommer Pernille Rosendahl, der havde håbet, at hun skulle høre noget med elektrisk guitar.

- Sveinur valgte selv det nummer, men fra på fredag vil vi igen se ham i det mere rockede element, siger Cutfather, der er mentor for Sveinur.

Ukendt land
Som producer for blandt andet Alexandra Burke og Kylie Minogue har Cutfather mest beskæftiget sig med pop - rock er lidt et ukendt land for ham.

- Det betyder absolut noget. Jeg føler mig ikke 100 procent på hjemmebane i det. Men en god sang er en god sang. Jeg har øre for gode sange, og det er det, jeg må stole på, og så må jeg gå efter min intuition.

- Det er klart, at hvis det bliver mere obskurt rock og mere nichepræget, så bliver det svært for mig, fordi jeg ikke har hænderne fuldstændigt nede i mulden. Der har jeg klart en udfordring, siger Cutfather.

Rock på vej
Det var en del af taktikken at lade Sveinur synge et nummer, der lå langt fra det forventede i det første liveshow.

- Man kan godt gå ud og vise noget sikkert til at begynde med, men nu viste han en mere melodisk side, siger Cutfather, der nu er klar til at give Sveinurs rockdrømme vinger.

- Det meste af det, han kommer til at synge i forløbet, det er rock. På fredag skal han synge noget væsentlig mere rocket og fuld spade på scenen, lover Cutfather.