Pernille Rosendahls hemmelige metoder

'X Factor'-dommerens opskrift på sine deltageres succes er, at hun giver sig tid til at lære dem at kende

Pernille Rosendahl graver dybt i sine deltagere. (Foto: Thomas Lekfeldt)
Pernille Rosendahl graver dybt i sine deltagere. (Foto: Thomas Lekfeldt)

Det er tredje gang, Pernille Rosendahl er dommer og mentor i 'X Factor'. Men det er første gang, hun har fået den unge kategori af deltagere under sine vinger.

Det stiller visse krav til sangerinden at have med så unge mennesker at gøre, men Pernille Rosendahl føler sig godt klædt på til opgaven.

Rolige Pernille
- Jeg er mere rolig denne her gang, og jeg har hele tiden følt, at jeg vidste nøjagtigt, hvad jeg ville med mine deltagere, siger sangerinden, der det første år, hun var mentor, vandt konkurrencen med sin deltager Thomas Ring.

Nu gælder det Ida på 17 år, Morten Benjamin på 22 og Line, der kun er 15 år.

Deres unge alder er en udfordring, fortæller Pernille Rosendahl.

Fokus
- Jeg går meget op i at arbejde mentalt med mine deltagere. De skal lære at holde fokus, men samtidig skal de have det sjovt, og de skal for guds skyld huske, at det er underholdning, vi laver. Konkurrencen må aldrig blive det vigtigste, siger hun.

The Storm-sangeren mener også, at det er vigtigt for de unge deltagere, at de kan kende sig selv, når programmet slutter. At de føler, at de er de samme mennesker, som da de begyndte.

- For at sørge for, at de hele tiden er sig selv, er det vigtigt at kigge på deres grund-dna. Det skal jeg helt ned og grave i. Jeg skal finde ud af, hvem de er, siger sangerinden, der har sine metoder.

Til tøse-behandling
- Vi spiser sammen om aftenen, og jeg har haft pigerne med ude for at få ansigtsbehandlinger. På sådan nogle ture lærer jeg mere om, hvem de er, fortæller Pernille Rosendahl.

- Jeg sørger for ikke selv at fylde for meget, men for at være nysgerrig. Det er nemt, for jeg vælger kun deltagere, som jeg oprigtigt har lyst til at lære at kende. Og så giver jeg lidt af mig selv, så de også føler, at de kan have tillid til mig, siger sangerinden.