Her er X Factor-deltagernes største frygt

Når finalisterne i 'X Factor' skal optræde live for første gang, er der visse ting, de frygter mere end andre

Pigegruppen Tandberg & Østenby får styr på nerverne med meditation. (Foto: Mogens Flindt)
Pigegruppen Tandberg & Østenby får styr på nerverne med meditation. (Foto: Mogens Flindt)

På fredag skal X Factor-finalisterne optræde live for første gang. Nervøsiteten er så småt begyndt at indfinde sig, men det hele er stadig meget nyt for de ni finalister.

LÆS OGSÅ:

Det skal X Factor-deltagerne synge

- Der kommer til at være en masse spænding. Adrenalinen vil suse rundt i kroppen. Det bliver vildt. Det er jo ikke hverdagskost det her. Det bliver bare sindssygt fedt på fredag, forudsiger Phuong og Rasmus, der har Thomas Blachman som mentor.

Surrealistisk
Gruppen Tandberg og Østenby er også spændte og klar til det store liveshow.

- Vi har ikke rigtig forstået det endnu. Det er så surrealistisk, at vi er en af de ni finalister i 'X Factor'. Nervøsiteten kommer nok først, når dørene går fra hinanden, og sangen går i gang, fortæller de.

Flere af deltagerne frygter mest at glemme teksten, men også andre ting kan ske, når showet starter og finalisterne skal optræde for de knap to millioner seere.

- Hvis jeg falder, det ville være enormt pinligt. Eller træder i kjolen. Eller får ondt i halsen. Men jeg går med halstørklæde nu, så det sker forhåbentligt ikke, siger Ida, der er i kategorien Under 25 år.

Meditation mod nerverne
For at bekæmpe den værste nervøsitet tager deltagerne forskellige metoder i brug.

- Vores lærer fra gymnasiet har tilbudt os at hjælpe med mindfulness. Det er en slags meditation, hvor man lærer at være i nuet. Og være fuldt koncentreret om det, man skal og så bare gøre det, fortæller Tandberg & Østenby.

Mulila, der er i kategorien Over 25 år, er spændt, men endnu ikke så nervøs som mange af de andre finalister.

- Lige nu har jeg det bare godt. Fordi vi øver på scenen, som vi også skal optræde på på fredag aften, er det ikke nyt for os. Derfor er jeg ikke helt så nervøs, som jeg havde regnet med. Og så øver jeg så meget, jeg kan, så det sidder på rygraden, fortæller hun.

Liveshowet vises på DR1 fredag aften kl. 20.00.