Nyt indsamlingsshow skal kæmpe mod kræften

TV 2 og Kræftens Bekæmpelse går sammen om et stort årligt indsamlingsshow i kampen mod kræft

Palle Strøm skal som TV 2's programdirektør få danskerne til lommen for at støtte kræft-sagen. (Foto: TV 2/Miklos Szabo)
Palle Strøm skal som TV 2's programdirektør få danskerne til lommen for at støtte kræft-sagen. (Foto: TV 2/Miklos Szabo)

Få dage efter at 'Danmarks Indsamling 2012' kulminerede i et stort opsat tv-show, kan danskerne nu se frem mod endnu en velgørende tv-begivenhed.

Således lancerer TV 2 og Kræftens Bekæmpelse nu et lignende arrangement, der skal samle danskerne i kampen mod den alvorlige sygdom.

'Knæk cancer', som initiativet hedder, toner frem på de danske skærme første gang til efteråret.

TV 2's ansvar
Tv-showet, der 'byder på både oplysende indslag og bidrag fra kendte kunstnere', skal samle penge ind til kampen mod kræften og sætte fokus på den hyppigste dødsårsag i Danmark.

- Hver tredje dansker får kræft, og de to andre er pårørende på en eller anden måde. Det er en af TV 2's fornemste opgaver at samle danskerne om så vigtig en sag.

- Og som Danmarks største public servicekanal er det vores ansvar at sætte fokus på det, der optager danskerne, siger Palle Strøm, programdirektør på TV 2, i en pressemeddelelse.

Alle kan identificere sig
I Kræftens Bekæmpelse glæder man sig også over samarbejdet og har stor tiltro til, at danskerne vil modtage projektet positivt.

- Kræft er desværre en meget udbredt sygdom, som alle familier stifter bekendtskab med. Dermed er kampen mod kræft en sag, som alle danskere kan identificere sig med - og en kamp som vi kan se, at de fleste gerne deltager i, siger organisationens direktør, Leif Vestergaard Pedersen.

Han påpeger blandt andet, at næsten 500.000 danskere er medlemmer af Kræftens Bekæmpelse, og ved den årlige landsindsamling giver næsten alle husstande ifølge direktøren et bidrag.

33.000 danskere får hvert år konstateret kræft. De hyppigste kræftformer er brystkræft, lungekræft, prostatakræft og tarmkræft.