Gråd i aftenens benhårde 'X Factor'-kamp

Der er gråd, søvnløshed, sygdom og slidte stemmer på programmet i den sidste ’X Factor’-prøvelse inden de store liveshows

I aften bliver det afsløret, om Kristel fra Færøerne bliver blandt de sidste ni deltagere, der skal videre til de store live-shows. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen /DR)
I aften bliver det afsløret, om Kristel fra Færøerne bliver blandt de sidste ni deltagere, der skal videre til de store live-shows. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen /DR)

Filmboss: Blachman er lige til skraldespanden <b>LÆS OGSÅ: Filmboss: Blachman er lige til skraldespanden </b>

Blachman: Jeg er sgu da ligeglad <b>LÆS OGSÅ: Blachman: Jeg er sgu da ligeglad </b>

15 deltagere er tilbage før aftenens sidste såkaldte bootcamp-program løber over skærmen klokken 20.00 på DR1. Og når aftenen er omme, er de 15 håbefulde blevet reduceret til 9 heldige.

Hos Blachman, der har ansvaret for den mere eller mindre talentløse gruppe-kategori, er opgaven klar. Grupperne har fået til opgave at synge så rørende, bevægende og begavet, at de skaldede hævner fælder en tåre.

Masser af tårer
Hvis ikke der kommer saltvand i øjenkrogen hos jazzkongen, er sangeventyret slut, hvilket får Blachman til at konstatere, at ’jeg skal nok tude, men det ender nok med at blive dem, der tuder’.

De modne sangere - hvilket i ’X Factor’-sammenhæng vil sige amatører over 25 år - har fået den følsomme grinebider Cutfather som chef, og deltagerne på hans hold har arbejdet så hårdt med prøver og indspilninger, at flere af dem er svimle af søvnmangel og har slidt deres stemmer i laser.

- Min stemmer er træt. Jeg kan mærke, det kradser i halsen. Jeg har overhovedet ikke sovet i nat, lyder det på stribe fra de hårdtarbejdende sangtalenter til dr.dk/xfactor

Færøsk kvindelist
På Pernille Rosendahls ølejr på Samsø for de 15 til 24-årige er der ligeledes tryk på. Alligevel har en af de markante profiler – færøske Kristel – valgt at satse på et lidt utraditionelt våben i form af et par spritnye stiletter.

- Det er min stemme, der skal få mig videre, men måske er skoene en bonus. Jeg ved, at Pernille også rigtig godt kan lide sko, fortæller Kristel, til dr.dk/xfactor

Hvem der går videre til de store liveshows I DR Byen efter aftenens fremvising af blod, sved, sang og stiletter, bliver vi klogere på i aften, men går det som de tidligere uger, vil næsten en fjerdedel af Danmarks befolkning følge med I dramaet.