DR jubler: 'X Factor' lammetævede 'Voice'

I aftes var der direkte duel mellem veteranen 'X Factor' og udfordreren 'Voice', og her løb Blachman og co. med en overlegen sejr

Blachman i storform sammen med, storgrinende Cutfather og velfriserede Rosendahl slog søndag aften konkurrrenten hos TV 2. (Foto: Mogens Flindt)
Blachman i storform sammen med, storgrinende Cutfather og velfriserede Rosendahl slog søndag aften konkurrrenten hos TV 2. (Foto: Mogens Flindt)

Jodle-Konrad fra 'X Factor' vil udgive cd <b>LÆS OGSÅ: Jodle-Konrad fra 'X Factor' vil udgive cd </b>

'Voice'-Idas karriere stoppet af sygt barn <b>LÆS OGSÅ: 'Voice'-Idas karriere stoppet af sygt barn</b>

Den meget omtalte tv-krig mellem Danmarks to store amatør-sangkonkurrencer 'X Factor' på DR 1 og 'Voice - Danmarks største stemme' på TV 2 blev afgjort i aftes, da de to store tv-kanaler med vanlig sans for logik og brugervenlighed havde valgt at sende deres programmer på præcis samme tidspunkt.

I tørre tal ser resultatet sådan ud:

X Factor = 1.386.000 seere i gennemsnit i timen fra 20.00 til 21.00

Voice = 977.000 seere i gennemsnit i timen fra klokken 20.00 til 21.00

Hen imod slutningen af 'X Factor' peakede programmet med hele 1.600.000 seere.

Det er lykkedes igen
Hos DR er der forståeligt nok glæde på redaktionsgangen.

- 'X Factor' skal gerne være et program, hvor vi samler danskerne, og det må man sige er lykkedes igen. Seertallene er flotte, og vi skulle være nogle skarn, hvis vi ikke var en smule glade i dag, siger DRs underholdningsredaktør Jan Lagermand Lundme.

Og i tævede 'Voice'?

– Jeg ved ikke rigtigt, hvordan jeg skal forholde mig til det. Vi havde flere seere i hvert fald. Men 970.000 seere overfor X Factor, som er så dundrende stærk i seernes bevidsthed, er faktisk flot.

Blachman ser ikke 'Voice'
På forhånd havde Thomas Blachman været storsindet og ønsket 'Voice' held og lykke med ordene:

- Jeg har hørt så lidt om 'Voice', og jeg har ikke set det. Men jeg synes, 'Voice' skal vinde den lille krig der. For Guds skyld de er lige startet. De har måske tænkt sig at køre mange sæsoner. Vi har jo været der, siger Blachman.

Nu må han så i stedet finde sig i endnu engang at være Danmarks favorit-revser - og mon ikke også den selvbevidste sangdommer har det ganske fint med den situation.