Derfor skvatter Richardt ned af X Factor-scenen

Blændet af scenelyset gik det helt galt for 55-årige Richardt, da han ville ned med lidt sødt til dommerne

Klippet med Richardts scenefald har allerede været vist i trailerne for fredagens program. - Folk, der kender mig, har set det. Og de er meget spændte på at se programmet. Det er jeg egentlig også, griner han. (Foto: DR)
Klippet med Richardts scenefald har allerede været vist i trailerne for fredagens program. - Folk, der kender mig, har set det. Og de er meget spændte på at se programmet. Det er jeg egentlig også, griner han. (Foto: DR)

Det gælder om at nå ud over scenenkanten i 'X Factor' - altså i overført betydning. Desværre bliver det lidt for bogstaveligt for 55-årige Richardt Mortensen fra København.

- Faldt du ned af scenen?, spørger Richardts datter sin far efter hans audition-optræden i programmet, der bliver vist i aften.

- Ja, det må jeg sgu nok erkende, lyder svaret fra den flove far.

Lidt sødt til dommerne
Og det er da også en lettere pinligt berørt Richardt, der fortæller Ekstra Bladet om sit scenefald.

- Efter jeg har set klippet, er jeg lidt flov. Jeg er flov over at være ham tumpen, der ryger ud over scenekanten, siger han og forklarer, hvad han præcist lavede helt ude ved kanten:

- Jeg var jo på vej ned til Pernille, Blachman og Cutfather med en pakke friske flødeboller. Jeg kører rundt og sælger flødeboller som flødebollemand, og så ville jeg da bare give dommerne lidt sødt.

Ikke bestikkelse
I klippet i udsendelsen kan det være svært at få øje på flødebollepakken, og det gør ikke situationen bedre for flødebollemanden.

- Det er da helt vildt pinligt, hvis seerne bare tror, at jeg er en tumpe, der ikke kan finde ned af scenen.

- Jeg kunne simpelthen ikke se noget på grund af scenelyset, så jeg troede, at der var en trappe derovre i hjørnet, fortæller Richardt, der samtidig slår fast, at der altså ikke var tale om bestikkelse:

- Jeg giver dem jo først flødebollerne efter min optræden. Jeg ville bare være sød ved dem.

Flødebollerne fik flest slag
Pernille Rosendahl reagerer stærkt, da den 55-årige sanger tager den hurtige vej ned af scenen. Hun bliver meget forskrækket og spørger straks, om han er ok. Og bortset fra en gevaldig flovhed, skete der ikke det store.

- Jeg kunne godt mærke, at jeg var lidt øm, men det fortog sig hurtigt. Jeg tænkte bare på ikke at slå mig, og jeg prøvede at tage fra. Det gik da også ud over den ene af flødebollerne, som jeg fik trykket en finger igennem, forklarer en rigtig flødebollemand, der er mere bekymret for dommernes godbidder end sit eget helbred.

Og fik Pernille, Cutfather og Blachman så deres flødeboller..?

- Ja, det gjorde de!

Om Richardt Mortensen kom videre i sangkonkurrencen kan ses på DR1 klokken 20.