TV: Blachman: X Factor fungerer ikke uden mig

Thomas Blachman siger farvel til DR's talentprogram efter denne sæson, og han er ikke i tvivl om, at det bliver et tab for DR - og danskerne

Thomas Blachman er 'X Factor' i Danmark - hvis man spørger ham. (Foto: Tariq Mikkel Khan)
Thomas Blachman er 'X Factor' i Danmark - hvis man spørger ham. (Foto: Tariq Mikkel Khan)

LÆS OGSÅ: TV: Cutfather i julehumør: - Jeg må tage lorten

Alt tyder på at Thomas Blachman er klar til at give den en endnu skalle i sin fjerde sæson 'X Factor'. Den 48-årige kontroversielle dommer gør god reklame for den nye omgang af DR's populære talentprogram - og ikke mindst sig selv.

- Isak, min oldefar, kom til København i 1912. Jeg synes måske, at det her er en lejlighed til på nationalt plan at fejre, at jeg har været her på en eller anden måde i 100 år, siger Blachman uden at blinke.

For sindssyg treenighed
Han melder - allerede før programmet er gået i gang - ud, at det er hans uigenkaldeligt sidste omgang med 'X Factor'. Og med sit farvel mener han, at DR ligeså godt kan stoppe showet.

- Det kan aldrig blive bedre. Koblingen mellem et internationalt format, DR uden reklamer og mig. Den treenighed er for sindssyg.

- Der er jo en grund til, at jeg tidligere har sagt, at jeg ikke gør det her for min egen skyld. Det fungerer overhovedet ikke uden mig. Det er bare et fucking fact. Jeg har givet, hvad jeg kunne i den her sammenhæng, og det kommer rigtig mange mennesker til gode. Nu er det sidste gang, folk har en mulighed for at tage mit væsen til sig.

- Jeg kan ikke mere. Jeg gennemfører de her liveshows, og så er det sidste gang, I ser mig i sådan et program. Jeg står fuldt inde for kvaliteten. Jeg har været med til at gøre programmet lødigt, siger han med vanlig selvtillid.

LÆS OGSÅ: Blachman is back: Det er sgu' ikke for min fornøjelses skyld!

Lærer af Blachman - ikke forældre
Det er dog ikke det eneste, Blachman har opnået med sine indtil nu tre år som 'X Factor'-dommer.

- Nu har jeg været med til at bane vejen for en ny regering. Vi har fået skiftet det der røvsyge og iskolde menneskesyn ud. Det vil jeg gerne minde den nye regering om. Vi skal have kreativitet som fællesnævner. Vi skal have lov til at give os hen og vise vores børn, hvem vi er. Vi skal give et realistisk billede af mennesket. Vi skal snakke sammen, vi skal filosofere sammen, vi skal turde begå fejl sammen. Der har siddet piger derude og set 'X Factor', siden de var 11. De kan lige pludselig noget - ikke ved at lytte til deres forældre, men ved at lytte til mig!

Men hvad skal en mand som Thomas Blachman så, hvis han ikke skal danne danskerne i bedste sendetid fredag efter fredag..?

- Jeg har en liste med en masse ting, jeg ikke har fået gjort. Jeg er en mand på vej mod de 50. Det vælter op med indre følsomme data, jeg ikke aner, hvad jeg skal gøre ved. Jeg ved ikke, hvordan jeg skal projicere dem. Jeg har haft tøjkrise, som starter udenpå, og så ryger det ind i kroppen og bliver til en personlig krise. Jeg kommer gående ned ad gaden, og folk siger, 'Hej Blachman!'. Jeg føler mig som Carl Nielsen, ikke... Jeg skal bare et helt andet sted hen, og det går jeg og arbejder på.

Jo, Blachman er i sandhed tilbage - for sidste sæson, så nyd det!

LÆS OGSÅ: TV: Rutinerede 'X Factor'-dommere: Vi er ikke gratis