Kun de bedste nerver kan vinde i 'Vild med dans'

Styrker og svagheder: Ekstra Bladets danseekspert Soffie Dalsgaard vurderer de professionelle dansere og deres evner i slutspurten

Tommy og Marianne er et godt vinder-bud. (Foto: Jan Unger)
Tommy og Marianne er et godt vinder-bud. (Foto: Jan Unger)

Der sidder halvanden million seere foran skærmene derhjemme. Der er også et fyldt tv-studie med tårnhøje forventninger, og dernæst er der fire dommere, hvis vurderingspræmisser denne sæson har været lidt svært at aflure.

Kort sagt. Der er meget at tage i ed, når de professionelle dansere skal have deres nydansere flot præsenteret, og her ’overlever’ kun de ypperste.
Danseteknikken er én ting og naturligvis selve basis, mens performance er glasuren, og for at det hele skal gå op i en højere enhed, kræver det en umådelig stærk psyke.

Kun de bedste nerver kan vinde, og Soffie Dalsgaard fortæller hvorfor.

LÆS OGSÅ: Heldigvis har jeg ingen kone lige nu

Marianne Eihilt og Tommy Kenter:
Marianne har vundet ’Vild med dans’ to gange, så hun ved, hvad det handler om. Hun har nerver af stål og er en gæv jyde. Mentalt er hun virkelig stærk. Dansemæssigt ligger hun internationalt i topklasse med bl.a. et EM på cv’et.

Hun er stort set umulig at ryste, fordi hun er så fokuseret. Hun er stærk som en okse og ligegyldigt, hvad der sker, vil hun altid kunne hive en løsning ud af ærmet. Det handler om erfaring.

Hendes styrke er, at hun kan holde sin herre frem, så det ser ud, som om det er ham, der fører og er den stærke.

Viktoria Franova og Nicolaj Kopernikus:
Viktoria har været i ’Vild med dans’-finale før, men aldrig vundet. Alligevel ved hun, hvad showet kræver. Hun er mentalt stærk –  dog ikke helt så meget som Marianne –  for dels kan hun ikke altid skjule sin iver, dels er hun betragteligt mere temperamentsfuld.

LÆS OGSÅ: Om-om-om-dans: Dommerhøvl til Kopernikus

Hun er en fighter på en helt anden måde end Marianne med sin jyske ro. Viktorias internationale ekspertise er sublim. Hun har et VM og er vant til presset fra de store turneringer.

Hendes styrke ligger i de fine præsentationer af herren i latin, hvorimod det kniber mere i standard. Finder hun roen, kan hun hvad som helst.

Claudia Rex og Patrick Nielsen:
Claudia er feltets yngste og mindst erfarne på alle planer. Dette er hendes tredje ’Vild med dans’ og hendes indtil nu bedste placering. Hendes internationale erfaring er lig nul i forhold til Mariannes og Viktorias, og derfor er hun psykisk slet ikke på niveau med dem.

Hun kan blive rystet, og hun kan blive slået ud af den. Det viser alt om hendes mentale ballast. Hun har danset ude af takt, og hun har lavet flere ting, der ikke holder. Desværre.

Hendes styrke er den enorme seersympati, der følger hende og Patrick. Hertil kommer, at Patrick tror på hende, selv om hun åbenlyst ikke fører ham teknisk godt nok frem. Det skyldes alene, at hendes undervisningserfaring med begyndere er lille.

LÆS OGSÅ: Se billederne: Anne-Sofie og Mads ude af 'Vild med Dans'

Silas Holst og Sophie Sølling:
Han er den eneste mand, og det er manden, der fører. Det giver et lille forspring. Han er nærmest veteran i ’Vild med dans’ med mange gode placeringer –  heraf en andenplads. Og så er han showbiz-mand, der er vokset op på en danseskole og har tonsvis af undervisningserfaring.

Det gør bl.a., at han hviler meget i sig selv. Han har international erfaring i forhold til at stå på en scene, men på udebane er han dansemæssigt ikke på niveau med hverken Marianne eller Viktoria. Til gengæld er han lysår foran Claudia. Psyken er solid, og det enorme temperament formår han at skjule.

Hans styrke er, at han forstår, hvad der sælger på en skærm, og han brænder selv sympatisk igennem. Han er enklippe, der ikke bliver nervøs.

LÆS OGSÅ: Anne Sofie efter chok-exit: Seernes skyld