Guf til mor og datter i 'Vild med dans' i aften

Overlever kun på dommernes velvilje: Tommy Kenter og Patrick Nielsen er ikke finaleegnede, fastslår Soffie Dalsgaard

Hvis man ville sikre, at Patrick Nielsen og Claudia Rex blev i programmet, måtte der høje dommerstemmer til. (Foto: Jan Unger)
Hvis man ville sikre, at Patrick Nielsen og Claudia Rex blev i programmet, måtte der høje dommerstemmer til. (Foto: Jan Unger)

Hvis nogen skulle være i tvivl, blev den dansefaglige del af ’Vild med dans’ effektivt lagt i graven sidste fredag af Ekstra Bladets ’Vild med dans’-kommentator Soffie Dalsgaard.

Hun rev sig nærmest bogstavelig talt i håret over bl.a. Patricks dommerkarakterer og konstaterede, at subjektiviteten nu åbenlyst havde slået dansefagligheden af banen.

– Tommy og Patrick har længe i mine øjne været de mindst dansante. Og som jeg tidligere har vurderet, er ingen af dem finaleegnede. Men det skulle såmænd ikke undre mig, at en af dem ender i finalen, siger Soffie Dalsgaard.

Sammen med sin mand, Jesper, har hun en danseskole, og hun er tit ude som dommer. Så Soffie er ikke novice, når det drejer sig om bedømmelse af dans.

Noget for enhver smag
Efter hendes vurdering kræver et program som ’Vild med dans’, at der præsenteres lidt for enhver smag. Der skal være smukke kvinder til de husarer, der er hentet til stuealteret fredag aften, og så skal der være noget til både mor og datter – for der er flest kvindelige seere.

– Patrick er en køn ung mand, og han appellerer til sportsfolket samt til de unge kvinder. Desværre er de unge sportsfolk og de unge kvinder nok ikke de mest loyale tv-seere en fredag aften, fordi bylivet trækker, så derfor må man tage andre midler i brug for at holde Patrick og Claudia i programmet, siger hun.

Følelser og privatliv
Et meget virksomt middel til justering af dansernes popularitet og deraf følgende stemmeandel er de små videoindslag, før hvert par går på gulvet fredag aften.

Her kan produktionen køre op og ned for følelserne, for humoren, for privatlivet og for alt det andet, der skal vises frem i løbet af perioden for at supporte kendisdanseren.

I begyndelsen handler indslagene altid bare om, hvor mange fumlefødder, nydanseren har, men efterhånden udbygges det med ting fra privatsfæren for til sidst at ’kaste’ de små søde børn ind i puljen – efter samme princip som når velmenende politikere dikker babyer.

Patrick Nielsen lå i bunden hos samtlige bookmakere i sidste uge, og han har ligget lavt en tid.

– Hvis man ville sikre, at Patrick blev i programmet, måtte der høje dommerstemmer til. Man kan i den situation ikke løbe an på, at der er tilstrækkeligt med seerstemmer til at holde ham inde, hvis han skulle vurderes med lave dommerstemmer i bagagen, påpeger hun.

Kenter klovner
Her har Tommy Kenter sammen med Marianne et helt andet udgangspunkt.

– Han har helt åbenlyst aldrig tænkt på det som et danseprogram, men som et underholdningsshow, og her er han på hjemmebane.

– Han er folkekær, og når han tager klovnefjæset på og giver den gas, jubler folk hjemme i stuerne. Det gør de tilsyneladende også ved dommerbordet, for de tilgiver ham i hvert fald mange af de fejl, han laver, mener Soffie.

Falder i svime
– Kenter er entertaineren. Der findes stort set ikke et barn i Danmark, der ikke ved, hvem han er. Og hvad bedre er: Han er en moden mand, der giver alle de modne kvinder noget at falde lidt i svime over. Identifikationsfaktoren for 55+ segmentet er helt i top.

Seertallene i programmet er igen opadgående, og vil – hvis tidligere års erfaringer holder – nu stige støt frem mod finalen.

Herrer som Tommy og Patrick trækker seere til, og det elsker de sjovt nok på ’Vild med dans’. De to poler på den mandlige banehalvdel af TV2-showet er guf for kvinderne.

Der skal være smukke kvinder til de husarer, der er hentet til stuealteret fredag aften, og så skal der være noget til både mor og datter – for der er flest kvindelige seere