Hella Joof: Har tænkt på asyl i Sverige

Hella Joof skriver om forberedelserne i Ekstra Bladet forud for aftenens udsendelse. Læs hendes nervøse tanker her

Hella Joof giver i dag udtryk for i sin klumme, at hun har følt sig presset gennem uge, og derfor har hun overvejet asyl i Sverige. (Foto: Jakob Jørgensen)
Hella Joof giver i dag udtryk for i sin klumme, at hun har følt sig presset gennem uge, og derfor har hun overvejet asyl i Sverige. (Foto: Jakob Jørgensen)

ROCK AND ROLL. Det lyder jo egentlig som en ret fredsommelig beskæftigelse. En hyggelig sag, som ofte optræder i sammenhæng med sex and drugs.

Og det er jo alt sammen meget godt bortset fra drugs, som er forbudt.

Men vi er nogen, der ved bedre! For der findes to versioner af rock and roll. Nemlig den søde, rare ’lindy-hop’, hvor pigerne har ballerinasko og strutskørt på og et prikket chiffontørklæde om halsen, mens drengene har dobbeltradet jakke og brede bukser, og alle er glade og danser og twister og leger ’Grease’.

Men det er ikke den slags, vi skal danse!!

NÆ NEJ. Det er nemlig den tyske version med streng synkron-dans og akrobatik og kast, og jeg skal komme efter dig.

Og jeg er i krise. Jeg har mødt muren. Dette er mit Vietnam. Alt gør ondt.

Min gamle myose fra 80’erne, som går under kælenavnet ’Lars’, er dukket op igen for fuld kraft på sin faste plads mellem skulderbladene og værker og kræver opmærksomhed.

Så jeg må hen til Robert, vores body-sds-behandler, og blive trykket og masseret og knækket, mens jeg ligger og stønner og prøver at trække vejret helt ned i maven!

HVEM ER JEG? Og hvad er meningen med livet? Slutter det hele så bare her? Her hviler Hella Joof. Fældet af en rock and roll. Onsdag dansede vi til kl. to om natten.

Jeg kan ikke lade mig knække nu. Jeg må fokusere og meditere og huske de gamle ord om, at smerte er bare svaghed, der forlader kroppen.

Så vi danser videre, og jeg skal hoppe op på Tobias’ ryg og hives op mellem hans ben, og det ser farligt ud! Og jeg skal slå en vejrmølle på hans lår.!

JA, JEG KAN desværre ikke forklare det bedre. I er nødt til at se det i aften, hvis jeg stadig er her. Hvis jeg ikke er stukket af til Malmø og har søgt om asyl.

Det er sjovt, som hjernen nogle gange bare ikke vil lære trinene. Eller det er overhovedet ikke sjovt. Det er ligesom at gå i 2. g.