Borgens statsminister vinder Guldnymfe

Sidse Babett Knudsen har vundet en Guldnymfe for sin rolle som statsminister Birgitte Nyborg i 'Borgen'

Sidse Babett Knudsen vandt prisen i et skarpt felt med 43 nominerede kvindelige skuespillere fra hele verden. (Foto: Thomas Sjørup)
Sidse Babett Knudsen vandt prisen i et skarpt felt med 43 nominerede kvindelige skuespillere fra hele verden. (Foto: Thomas Sjørup)

Det lykkedes fredag aften for Sidse Babett Knudsen - fiktionens svar på statsminister Lars Løkke Rasmussen - at hente en eftertragtet Guldnymfe ved Monte-Carlo Television Festival for sin rolle som Birgitte Nyborg i tv-serien Borgen.

- Jeg er stolt af at være med i en serie, der er så ambitiøs, at den behandler både politiske temaer og menneskelige konflikter, sagde Sidse Babett Knudsen i sin takketale og fortsatte:

- Borgen er en serie, der formår at underholde - samtidig med at den giver folk noget at tænke over, sagde hun.

Sidse Babett Knudsen vandt prisen i et skarpt felt med 43 nominerede kvindelige skuespillere fra hele verden. Der var blandt andet skuespillere fra serierne Mad Men, Lost og Downtown Abbey.

Ud over æren fik Sidse Babett Knudsen en kopi af guldstatuetten The Salmacis Nymph, som den monegaskiske skulptør Francois-Joseph Bosiohar har lavet, og som i dag står på Louvre-museet i Paris.

DR var nomineret til tre andre guldnymfer, men her lykkedes det ikke at hente noget med hjem.

Det er fjerde gang siden 2005, at DR bliver hædret for sine dramaproduktioner i Monaco.

Sidste år fik producent Piv Bernth Guldnymfen for "Bedste europæiske producent af dramaserier" for Forbrydelsen II.

I 2007 fik Sonja Ricther Guldnymfen for at være "bedste kvindelige skuespiller i en miniserie" for sin indsats i rollen som Tanja i Per Flys Forestillinger, som DR1 sendte samme år.

Og tilbage i 2005 fik Sven Clausen fra DR Fiktion Guldnymfen for "Bedste internationale producent af dramaserier".

Guldnymfen til Sidse Babett Knudsen kommer i samme uge, som DR har offentliggjort, at de har solgt den danske udgave af Borgen til amerikansk tv.

0 kommentarer
Vis kommentarer