Udstemte dansere: Vi har gjort det vi kunne

Øv-uge: Det var ikke rart for Eva Nabe og Anders Jacob at starte ' Vild med dans' i aftes med en omdans hængende over hovedet

Anders Jacob og Eva Nabe Poulsen måtte i aftes forlade Vild med dans. (Foto: Mogens Flindt).
Anders Jacob og Eva Nabe Poulsen måtte i aftes forlade Vild med dans. (Foto: Mogens Flindt).

- Anders, hvad gjorde jeg dog forkert? Den smukke tidligere vejrgudinde Eva Nabe Poulsen var ifølge sin partner, Anders Jacob, lidt rystet, da de havde danset deres vals og ikke fik de flotteste ord med på vejen af dommerne.

Og helt galt gik det for parret, da hr. og fru Danmark skulle til at stemme, for seerne ville hellere stemme på de meget kendte.

- Hvis ikke jeg vidste det før, så ved jeg det i hvert fald nu. ' Vild med dans' er ikke kun en dansekonkurrence, men i lige så høj grad en popularitetskonkurrence, og hverken Anders eller jeg er kendte uden for en lille kreds, smiler Eva.

Den svenske partner, Anders Jacob, har danset i ' Vild med dans' to gange i Sverige og kan klart mærke forskel på de danske og svenske seeres tilgang til programmet.

- Svenskerne fokuserer mere på dansen og mindre på personerne. Det gør det - set med en dansers øjne - lidt anderledes. Og det skal jeg jo vænne mig til, men jeg ville ønske, at opmærksomheden helt konsekvent koncentrerede sig om nydansernes udvikling, siger han.

Tuder ikke
- Ingen skal dog være i tvivl om, at vi hele vejen igennem har været seriøse, og at vi har gjort det så godt, vi kunne. Men vi har et kendthedshandicap, og det kan vi ikke lave om på, påpeger Eva.

Tv-pigens verden bryder ikke sammen, fordi seerne ikke kvitterer for anstrengelserne.

- For mig er ' Vild med dans' for sjov. Jeg er ikke typen, der græder. Sideløbende med træningen sammen med Anders har jeg passet mit fuldtidsjob hos SBS TV.

Og det har naturligvis hjulpet mig til at holde fast i, at Vild med dans' ikke er en fast del af mit liv, men en skøn og grænseoverskridende ting, jeg for en tid måtte prøve af, forklarer hun og tilføjer: - Der sker så mange store ting ude i verden, at et tvprogram ikke er noget, man tuder over.

Ikke stræberagtig
Eva synes også, at der bør være plads til hygge i træningen.

- På den måde har vi nok ikke været de mest stræberagtige. For mig har der helt klart været nogle fysiske grænser, som jeg ikke ville overskride. Men det kom jeg så til alligevel, da Anders trykkede mine ribben under et kast til jiven, der dukker op i program tre. Det er en dans med knald på, og den er langt mere mig end valsen.

Læs også: Tude-Hella: Jeg kæmpede med gråden under hele dansen

Når det lykkedes Anders Jacob at trykke Evas ribben, skyldes det ifølge hende selv, at hun ikke har ret mange muskler i kroppen. Hendes fysik er slet ikke vant til de anstrengelser, som partneren udsætter hende for.

- Han tager det pænt, men det er virkelig sandt, at hvis jeg har nogen muskler, så skjuler jeg dem godt, smiler hun.

CNN og MTV
Den 30-årige Aarhus-pige er tv-uddannet i England. Hun har arbejdet på CNN og MTV, inden hun blev tilrettelægger i DR. Siden har hun været omkring i de elektroniske medier - blandt andet har hun været Lotto-pige og vejrgudinde. Men mest har hun arbejdet bag kameraet.

Læs også: Chok efter Vild med dans: Silas slået ned i nat

- Det er netop, fordi jeg er en novice i spotlightet, at jeg kastede mig ud i ' Vild med dans'. Jeg fik lyst til at vove pelsen, og der er da også andre end mig, der har tænkt, at det måske kunne kaste noget af sig jobmæssigt at være på skærmen i den bedste sendetid fredag aften, griner hun.

Single med blå øjne
Når Eva griner, bliver hendes enorme, blå øjne endnu mere blå. Det er lidt ligesom, når solen danser i et helt rent hav. Men sine fantastiske fortrin til trods er det 30-årige enebarn fortsat single.

- Der ligger absolut ikke en beslutning bag min singlestatus.

Faktisk ville jeg meget gerne have en kæreste, og det er jo også sådan, at jeg snart skal til at tænke over, om min næste kæreste måske skal være far til mine børn.

- For børn vil jeg rigtig gerne have, og det skal ikke vare ti år, før de kommer.

Veninderne er jo kommet i gang, og jeg har bestemt ikke lyst til først at skulle i gang med spædbørn, når deres er blevet store. Det ville da være sjovt at kunne følges, mener hun.