Blachman is back: Det er sgu' ikke for min fornøjelses skyld!

Thomas Blachman er klar til mere 'X Factor' men: - Det er ikke i min egen interesse. Jeg har mere følt en forpligtelse til at stille op igen

Her har I mig tilbage! Thomas Blachman er ikke færdig med at belære danskerne. Nu vil han give befolkningen håbet tilbage. (Foto: Mogens Flindt)
Her har I mig tilbage! Thomas Blachman er ikke færdig med at belære danskerne. Nu vil han give befolkningen håbet tilbage. (Foto: Mogens Flindt)

Når DR efter nytår sender femte omgang 'X Factor' bliver det med de sædvanlige tre dommere i spidsen. Pernille Rosendahl, Cutfather og Thomas Blachman har alle sagt ja til endnu en tørn.

SE DOMMERNE BLIVE SPURGT OM DERES LØN I VIDEOEN OVER ARTIKLEN

Mens Pernille betingede sig, at de andre to dommere var med igen, før hun sagde ja, og Cutfather overvejede tidsforbruget, så var det helt andre overvejelser, Thomas Blachman havde – eller ikke havde.

- Har man min form for karisma, er der visse ting, man bare er nødt til at gøre. Det er sgu ikke for min egen fornøjelses skyld, at jeg gør det her. Det må jeg sgu sige. Det er ikke i min egen interesse. Jeg har mere følt en forpligtelse til at stille op igen. Det er et ansvar.

LÆS OGSÅ: Her er dommerne - Fire gange X Factor-genbrug

- Hvem er det du stiller op for?

- Det er for kommende generationer og for min egen. Det er fordi, jeg åbenbart kommunikerer på en anden måde end stort set alle andre. Og i den evne ligger der en forpligtelse i at lukke op for den lukkethed, den angst og den fucked up prioritering, der er i samfundet i dag.

'Giver folket håbet tilbage'
- Jeg taler til to millioner mennesker i det program. Jeg er ordblind, så jeg kan ikke skrive. Det her er min måde at debattere på, siger Blachman, der stadig ikke sætter sit skaldede hoved under en skæppe.

- Der er ikke mange mennesker med min karisma i min generation, og så må jeg ikke være fedtet med mig selv, lyder det fra den rapkæftede og karismatiske dommer, der heller ikke er bleg for at blande sig i politik forud for torsdag.

- Nu har jeg været med til at bane vej for en ny regering. Og nu vil jeg så også gerne være med til at re-installere håbet i befolkningen. Sørge for et mere menneskeligt menneskesyn. Det er en stor opgave, men det tror jeg også, jeg magter.

LÆS OGSÅ: Rutinerede 'X Factor'-dommere: Vi er ikke gratis

Måske sidste gang
Det er fjerde gang, Blachman er dommer i det populære talentshow. Men det gælder om at lytte i denne sæson, hvis man skal lære af hans vise ord. For eventyret slutter snart.

- Jeg tror, at det er en af de sidste gange, jeg overhovedet optræder på mainstream tv, erklærer Blachman.