Sceneskræk i 'Skjulte Stjerner'

18-årige Nanna lider af sceneskræk. Alligevel kunne hun ikke sige nej til operasangeren Magnus Vigilius, der ville have hende med i 'Skjulte stjerner'

Nanna og Magnus Vigilius har lavet deres egen lille boble, der gør det trygt for hende at gå på scenen og synge. (Foto: Thomas Sjørup)
Nanna og Magnus Vigilius har lavet deres egen lille boble, der gør det trygt for hende at gå på scenen og synge. (Foto: Thomas Sjørup)

For 18-årige Nanna var det en stor mundfuld at gå på scenen i aftes i 'Skjulte stjerner'. Den unge gymnasieelev synger som en drøm - men hun lider samtidig af sceneskræk.

Derfor har det været vigtigt for operasangeren Magnus Vigilius, der har valgt Nanna som duetpartner i programmet, at den unge pige, føler sig helt tryg - både ved ham og ved hele situationen med publikum og rullende kameraer.

- Hvordan har I grebet sceneskrækken an?

- Vi har faktisk mest bare talt om det. Talt om, hvad det skyldes, siger Nanna til Ekstra Bladet.

Beskyttende mur
- Og hvad er I så kommet frem til?

- Jamen jeg har oplevet Nanna i de her situationer, hvor hun bliver utryg. Så sætter hun nærmest sådan en mur op for at beskytte sig selv. Det er en meget forståelig reaktion, men det bare ikke så smart, når man skal performe, hvor man jo skal være ret udadvendt, forklarer Magnus og fortsætter.

LÆS OGSÅ: - Alle kan da lave et rejehop

- Derfor har vi aftalt, at vi laver en lille boble omkring os. Så har vi det bare sjovt derinde samme, og så må folk godt kigge på. Det er en slags sikkerhedszone, siger tenoren.

- Kender du selv til sceneskræk?

- Nej ikke direkte sceneskræk...mere nervøsitet: men det jeg gør er, at jeg laver roller. På den måde udstiller jeg ikke mig selv - for jeg spiller jo bare rollen. Det har vi også prøvet.....

- Ja, men det er altså ikke lige min kop te, afbryder Nanna.

Kunne ikke sige nej
Sceneskrækken taget i betragtning synes gymnasieelven synes da også selv, at det er et lidt vildt og vovet projekt, hun har kastet sig ud i.

LÆS OGSÅ: Anders Blichfeldt: - Det er et talentshow uden ego-trolde

- Sådan en udfordring her siger man bare ikke nej til. Så jeg var nødt til bare at kaste mig ud i det og se, hvordan det kom til at gå. Jeg tænkte, at det måtte jeg bare gøre, siger Nanna.

- Ja det er meget modigt, smiler Magnus stolt.