Jeg vil have skovlen under min krop

Hella Joof er ’Vild med dans’ og skriver hver fredag dagbog i Ekstra Bladet om sine oplevelser

Jeg frygter kun at stå og komme til at græde af sorg over at være ude af fællesskabet, siger Hella Joof. Foto: Tariq Mikkel Khan.
Jeg frygter kun at stå og komme til at græde af sorg over at være ude af fællesskabet, siger Hella Joof. Foto: Tariq Mikkel Khan.

- Som alle andre er jeg blevet spurgt flere gange, om jeg ville stille op i 'Vild med dans', men det er først nu, at jeg tør - også af fysisk årsager. Og nu har jeg så besluttet, at jeg vil have skovlen under min krop. Det er noget med at overvinde sig selv - også fysisk. Specielt når man som jeg ikke har lavet en skid motion i halvandet år.

Hella Joof er opsat på, at nu skal hun i form, og dansen med Tobias Karlsson skal gøre sit.

- Her er ingen muligheder for at kvitte. Ikke noget med at få brev med hjemmefra om lovlig grund eller andet. Det er bare med at køre på og være sej. Lige så sej som de rigtige dansere, der aldrig ’piver’ uanset, hvor ondt de har.

Ingen pjæk
I Hellas optik er ’Vild med dans’ ikke noget, man gør for sjov.

- Det er ’all in’. Ingen pjæk. Vi skal gøre alt, hvad vi kan, for ’det er alvor’. Når man har siddet og set på det tv, og de udstemte har tudet, har man jop tænkt: ’jaja, det er jo bare et underholdningsprogram i fjernsynet’. Men det er det ikke, og de græder ikke over at være stemt ud, men i sorg over ikke at skulle danse mere og derfor være ude af sammenholdet. Og det er faktisk min frygt - ikke at blive stemt ud, men at stå der og græde. Uhhh. Det frygter jeg. Jeg er ikke bange for at blive til grin eller noget andet. Kun det.

Både datteren og kæresten er stolte af Hellas mod. De bakker fuldt op og har lovet at komme hver fredag og klappe i forreste linje.

- Hvis de havde sagt, at det var for flovt, eller at jeg var for gammel, havde jeg nok gjort det alligevel, men det havde bare ikke være lige så sjovt, griner hun.

Snart 49
Hella er sæsonens ældste kvinde. Hun bliver lige straks 49, men det er der jo ingen, der kan se, og om kort tid, når dansen har fået rigtig fat, vil hun være strammet op som en ungmø.

- Måske sagde jeg også ’ja’, fordi jeg allerdybest nede har lidt prinsessedrømme i behold. På teaterskolen var jeg helt på toppen, når vi spillede Strindberg med snørreliv og knapstøvler, så jeg bliver ikke en af dem, der protesterer højest, når de kommer med svanedunsstolaen til valsekjolen med alle pallietterne.

Faktisk mener Hella, at de såkaldte gode smag forsvinder lynhurtigt, når man lever sig ind i danseverdenen.

- Jeg er sikker på, at der vil ske et skred i min smag, og det har jeg det fint med. Men jeg vil gerne understrege, at strutkjolerne ikke er den primære grund til at være med. Nogle vil sikkert også mene, at jeg i de kjoler kommer til at ligne en flødeskumskage fra La Glace - altså sportskagen, og så må det være sådan. Til gengæld lover jeg, at jeg vil vente lidt med at danse kun iført tangetrusser med frynser. Seerne skal jo ikke kaste op, så jeg skal lige have tabt mig lidt mere, griner hun.

Smukke kroppe
Som den modne pige hun er, gider hun i øvrigt ikke at have mindreværdskomplekser i forhold til det unge og deres kroppe.

- Hvis man kigger på de proffe dansepiger, så er det jo helt vild, så smukke kroppe de har. Det kan ingen konkurrere med. Det eneste, man som voksen kvinde på må tænke, er: ’ja sådan så jeg jo også ud en gang’. Det skal slet ikke forstås sådan, er jeg er ked af at blive ældre, for jeg synes, at livet først rigtigt begyndte ved de 40 år, fastslår hun.

Følg med i Ekstra Bladet hver fredag og læs Hella Joofs dansedagbog fra 'Vild med dans'.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Vi indfører et nyt univers