Kønnenes beskidte kamp i Robinson

Kvinderne knævrer, og mændene mangler nosser. Allerede i første program i årets Robinson er det tydeligt, at kønskampen raser på det ene hold

Næsten helt symbolsk er Søholdet delt op i mænd og kvinder her på holdbilledet fra Filippinerne. (Foto: Jakob Jørgensen)
Næsten helt symbolsk er Søholdet delt op i mænd og kvinder her på holdbilledet fra Filippinerne. (Foto: Jakob Jørgensen)

Der går næsten folkeskole i den i årets 'Robinson Ekspeditionen'. I premiereprogrammet mandag aften blev det hurtigt drengene mod pigerne på det såkaldte Søholdet.

- Vi drenge var meget enige om, at pigerne knævrede løs hele tiden. Jeg har lidt den samme holdning, som Allan gav udtryk for, da han i programmet sagde, at Maria kan snakke en skildpadde baglæns ud af skjoldet, lyder det fra programmets alderspræsident, den 53-årige håndværker Henrik Erentz om en af hans kvindelige holdkammerater.

Kokken Tina Vilbrand på 38 ytrede også sin utilfredshed med sine mandlige medspillere i programmet. Hun gav udtryk for, at de manglede nogle 'mænd med nosser'.

- Vi havde nogle vattede drenge på holdet. På det andet hold kunne man se sammenholdet. De stod og holdt hinanden om skuldrene, og drengene trøstede pigerne. Det havde vi jo ikke noget af.

SE OGSÅ: Her er de spritnye Robinson-babes og badejern

Ingen respekt for Tina
Henrik og Tina røg hurtigt uklar med hinanden, og de havde begge store problemer med at skjule deres irritation over hinanden.

- Hvad har du imod Tina, Henrik?

- Jeg har manglende respekt for mennesker, som er udadfarende og til slående argumenter. Da hun sad og fortalte os om sit synderegister, tænkte jeg, hvad hulen er det for noget at sidde og underholde med, fortæller alderspræsidenten i årets ekspedition.

Tina har tidligere fortalt om sin vilde ungdom til Ekstra Bladet. Blandt andet, at hun har flere voldsdomme på samvittigheden.

- Det, der trigger mig mest, er, at hun er stolt af at have gjort nogle grimme ting. Det harmonerer ikke med min måde at leve livet på. Jeg synes ikke, det er sejt, at hun har smadret en piges hoved ned i en kantsten, fordi hun havde råbt efter hende, siger Henrik.

LÆS OGSÅ: Robinsons slemme, slemme piger

På spejdertur med ungerne
- Hvad er det med dig og Henrik, Tina?

- Henrik skiller sig ud på alderen. Han er jo næsten far for os allesammen. Han lægger ud med at ville sætte sit præg på, hvordan vi skal opføre os og behandle de redskaber, vi har. Det sætter mit pis i kog. Jeg ved sgu godt, at tingene skal på plads. Det behøver han ikke fortælle mig.

- Jeg er typen, der ikke kan holde min kæft. Jeg synes, han skulle have været af sted med sine små drenge på en spejdertur. Det havde nok været mere gavnligt for dem, mener Tina.

LÆS OGSÅ: I livsfare under Robinson Ekspeditionen

Ikke udsmidning værd
I dag er der ingen af de to Robinson-deltagere, der har kontakt med hinanden.

- Jeg snakker ikke med Tina, men jeg snakker slet ikke med nogen fra Robinson. Jeg bruger min tid på noget andet. Jeg har børn og arbejde, og så bruger jeg tid på at sætte min gamle bondegård i stand. Jeg bruger ikke så meget tid på den sociale del af det.

- Han er den, jeg kommer til at savne allermindst fra Robinson. Han siger mig ikke noget. Han har ikke givet mig noget overhovedet, siger Tina.

- Men når du nu er så temperamentsfuld, havde du så lyst til at tage fat i Henrik undervejs?

- Nej, det tænkte jeg ikke på. Jeg er blevet klogere. Der ville også være en masse konsekvenser ved det. Jeg ville ikke blive smidt ud på den baggrund. Det er han sgu ikke værd, smiler den temperamentsfulde kok.