Kontroversiel tv-serie har dansk premiere i aften

Klokken 21.00 blænder CANAL 9 op for mini-serien 'The Kennedys' der har været udsat for voldsom kritik i USA

Virkelighedens John F. og Jackie Kennedy og seriens hovedpersoner der spilles af Katie Holmes og Greg kinnear. Katie Holmes er tidligere blevet sammenlignet med Jackie og ligner da også den ægte vare. (Foto: CANAL 9).
Virkelighedens John F. og Jackie Kennedy og seriens hovedpersoner der spilles af Katie Holmes og Greg kinnear. Katie Holmes er tidligere blevet sammenlignet med Jackie og ligner da også den ægte vare. (Foto: CANAL 9).

Det var tæt på at den amerikanske mini-serie 'The Kennedys' aldrig havde set tv-skærmens lys, men i aften kan CANAL 9 blænde op for den kontroversielle fortolkning af Kennedy familiens historie.

Med navne som Katie Holmes og Greg Kinnear i hovedrollerne, skulle man tro at succesen på forhånd var i hus, men serien røg ind i et voldsomt medie-stormvejr og pludselig trak tv-kanalen History Channel det økonomiske gulvtæppe væk under 'The Kennedys', da man i starten af 2011 meddelte, at man ikke ville sende tv-serien som planlagt.

Beslutningen blev truffet efter voldsom kritik af seriens fremstilling af John F. Kennedy som pillemisbruger og kvindebedårer og beskrivelsen af Joe Kennedy, som en benhård og kynisk far, der drev sine sønner frem i jagten på magt og succes.

Karaktermord
JFKs tidligere pressechef, Ted Sorensen, kaldte seriens fremstilling af hans tidligere arbejdsgiver for et 'karaktermord' og Kennedy familien lagde et massivt pres på History Channel, der til slut bukkede under og afblæste serien, der ellers var kanalens helt store prestige projekt. 'Seriens meget dramatiske fortolkning af begivenhederne er ikke passende for en historisk kanal', lød forklaringen.

Efter at flere andre landsdækkende tv-stationer havde takket nej blev 'The Kennedys' til slut reddet fra den barske skæbne som en 'direkte til dvd' produktion, da tv-kanalen ReelzChannel i april besluttede at sende serien.

Næsten to millioner seere fulgte premieren og selv om den omblæste tv-serie fik voldsomt blandede anmeldelser, er den nu indstillet til hele ti statuetter, når tv-branchens svar på Oscar uddelingen, Emmy Awards, uddeles i Hollywood næste måned.

Se første afsnit af 'The Kennedys' på CANAL 9 klokken 21.00.