Vild med dans: Alle vil være fru Fræk

Hella Joof vil gerne være slyngveninder med Anne-Mette Rasmussen. Tommy Kenter er klar til at blive hr. Fræk. Og Eva Nabe Poulsen render allerede rundt i hendes kjoler

Vild med dans-holdet anno 2011. (Foto: Tariq Mikkel Khan)
Vild med dans-holdet anno 2011. (Foto: Tariq Mikkel Khan)

Det er tre sæsoner siden, at den daværende statsministerfrue Anne-Mette Rasmussen først fik 'Vild med dans'-seerne til at få krampe i de krummede tæer fredag aften for senere at overraske samme seere med en forrygende forvandling til fru Fræk.

Og spørger man det nye kuld kendis-dansere i TV 2's fredagsunderholdningsprogram, så er flere af dem - mænd som kvinder - klar til at lave en 'Anne-Mette'.

- Jeg tror lidt, Anne-Mette og jeg har den samme indgang til det: Meget stor respekt for foretagendet, stor arbejdsomhed, stor glæde og det der med, at det kommer til at ændre ens liv, siger Hella Joof.

- Jeg tror også, det kommer til at ændre mit liv. Det kommer til at ændre min selvopfattelse. At kunne noget som jeg ikke tror, jeg kan, og at gøre noget, man ikke tør. Og ikke mindst generobre sin egen krop. Det gjorde Anne-Mette. Hun blev en stolt dame at se på. Det satser jeg også på at blive. Vi bliver slyngveninder i ånden, lyder forhåbningerne fra skuespilleren og instruktøren.

Bruger Anne-Mettes kjole
Netop kroppen er noget af det, som tv-værten Eva Nabe Poulsen åbenbart har til fælles med den tidligere statsministerfrue.

- Kostume-folkene skal lære os at kende kropsmæssigt, og der kom jeg i en af Anne-Mette Rasmussens kjoler.

- Hvordan er det at dele kjole med en - uden at fornærme nogen - kan man vel godt sige lidt ældre kvinde end dig?

- Jeg tror så også, at det var en af de kjoler, der var lidt længere henne i forløbet. Det var vist ikke fra startfasen, smiler Eva Nabe.

Ligeglad med folks mening
Den mere åbenlyse sammenhæng er den københavnske Venstre-politiker Pia Allerslev. Hun peger ikke overraskende også på Anne-Mette Ramussen som sin 'danse-tvilling'.

- Jeg var selv en af dem, der så hende i de første udsendelser og tænkte, hvor er hun modig, at hun tør stille op. For så god var hun heller ikke i starten. Jeg tror, at jeg kommer til at tage mig nogenlunde lige sådan ud.

- Hun var ligeglad med, at folk syntes, at det var mærkeligt, at en tidligere statsministerfrue stillede op i sådan noget her. Det kunne godt være mig. Det der med at sige ja, og så må folk tænke, hvad de vil. Det kan godt være, jeg er håbløs til det, men jeg vil lære det, og jeg vil have en fest samtidig, erklærer Pia Allerslev.

Tommy Fræk
En lidt mere overraskende wannabe har Anne-Mette Rasmussen i den folkekære skuespiller Tommy Kenter og hans mindst ligeså populære dansepartner Marianne Eihilt.

- Hvis jeg skal vælge en, som Tommy minder meget om, så er det Anne-Mette Rasmussen. Hun virker som en sød og ydmyg dame, og det gør Tommy også - altså ikke en dame. Men en ydmyg person, som ikke bruser frem, men holder sig lidt for sig selv og betragter det på afstand, lyder svaret fra Eihilt. Og det er noget, der falder i god jord hos partneren.

- Fru Fræk? Hun dansede sgu da også meget pænt til sidst, siger den lidt overraskede Tommy Kenter. Han falder dog hurtigt ind i rollen og erklærer:

- Jeg er hr. Fræk!