I livsfare under Robinson Ekspeditionen

For TV3 var det godt tv: Karina var tæt på at drukne under tropisk cyklon

Karina føler, at Tina (th.) reddede hendes liv. Tina hev Karina op fra dybet under årets Robinson. (Foto: Anthon Unger)
Karina føler, at Tina (th.) reddede hendes liv. Tina hev Karina op fra dybet under årets Robinson. (Foto: Anthon Unger)

Da årets 'Robinson Ekspeditionen', som sendes fra på mandag på TV3, blev optaget i Filippinerne i maj måned, blev området hærget af to cykloner.

Dengang lød meldingerne fra TV3, at deltagerne var i sikkerhed. Men det er ikke en historie, som 27-årige Karina Bruun Andersen kan genkende.

- Sikkerheden var slet, slet ikke god nok. Jeg følte, at produktionen skaltede og valtede med vores liv. Og der er ingen tvivl om, at de satte spillet højere end sikkerheden, siger Karina.

LÆS OGSÅ: Robinson Ekspeditionen stoppet af cyklon

Panik-evakuering i mørke
Ganske som de plejer, er deltagerne i 'Robinson Ekspeditionen' delt op i to hold. Det ene hold bor på en strand, mens det andet bor på en fasttømret tømmerflåde i en skovsø. Holdet på tømmerflåden med Karina Bruun Andersen blev i nattens mulm og bælgravende mørke evakueret, fordi tømmerflåden havde revet sig løs. Det var her, det gik galt.

Eneste adgang til fastlandet var små gummibåde med plads til to personer med oppakning. Karina havde ud over sit tøj også taget spandene med mel, olie og ris i sin rygsæk, som derfor vejede godt til. Da hun skulle stige om bord i den lille båd, skubbede et vindstød båden væk fra tømmerflåden. Karina røg bagover og ned i vandet.

- Jeg følte virkelig, at der var en hånd, der bare hev mig rigtig hurtig ned, fordi jeg havde både regnslag og rygsæk på. Min første tanke var, at hvis jeg røg ind under tømmerflåden, var jeg fucked. Jeg kunne slet ikke orientere mig, fordi det var mørkt.

- Jeg blev pissebange og troede, at jeg skulle dø. Jeg frygtede, at jeg skulle drukne, da jeg lå der under vandet. Jeg tænkte på min familie og på min kæreste. For mig var det en nærdødsoplevelse, uddyber den 27-årige kvinde.

Heldigvis for Karina reagerede hendes holdkammerat Tina Vilbrand lynhurtigt og fik fat i Karinas regnslag under vandet og fik hende op til overfladen.

- Jeg nåede slet ikke at tænke noget. Det var bare ned og have fat i hendes rygsæk. Ren refleks, forklarer redningskvinden Tina.

SE OGSÅ: Her er de spritnye Robinson-babes og badejern

Gik efter sensationen
Både Karina og Tina sidder tilbage med en følelse af, at de er blevet sjoflet af produktionsholdet.

- Der er ingen tvivl om, at produktionen bare gik efter at lave godt tv. De foreslog efterfølgende, at vi lavede en rekonstruktion af hele forløbet. Jeg følte på ingen måde, at de havde en forståelse for, hvad jeg havde været igennem. Det var godt tv frem for sikkerhed, siger Karina og bliver suppleret af Tina:

- TV3 har haft til hensigt at lave en sensation af en Robinson. Det har været deres mission fra starten af.

LÆS TV3'S SVAR PÅ KARINAS ANKLAGER: TV3: Der er forskel på opfattelsen af livsfare