England vil også vise 'Borgen'

Den engelske tv-kanal BBC har købt den danske dramaserie Borgen. Flere andre lande har tv-serien i kikkerten.

'Borgen' skal sendes i England. (Foto: Mike Kollöffel/DR)
'Borgen' skal sendes i England. (Foto: Mike Kollöffel/DR)

I sidste uge solgte DR dramaserien 'Borgen' til den amerikanske tv-kanal Link TV, og nu følger England trop.

DR har netop solgt den populære tv-serie til BBC, som ligesom amerikanerne vil vise 'Borgen' på dansk med engelske undertekster. Det skriver DR i en pressemeddelelse.

Serien bliver sendt på kanalen BBC Four, som tidligere på året også har sendt 'Forbrydelsen'. Kanalchef Richard Klein er meget begejstret over, at den engelske tv-kanal nu kan sende endnu en DR-hitserie ud til englænderne.

Går efter kvalitet
- BBC Four køber altid med kvalitet for øje. 'Borgen' er dramatisk og underholdende og meget som 'Forbrydelsen' i sin form. Købet af serien passer meget godt ind i BBC Fours målsætning om at vise seerne det bedste internationale fjernsyn, siger Richard Klein.

Salget til BBC kommer under en uge efter, at Sidse Babett Knudsen fik en Guldnymfe ved Monte-Carlo Television Festival som 'Bedste kvindelige skuespiller i en dramaserie'. Tidligere har 'Borgen' også modtaget en Prix Italia og to franske priser.

Indtil videre har både Sverige, Finland og Norge sendt tv-serien, mens også den fransk-tyske kulturkanal ARTE, Link TV i USA samt tv-kanaler i Letland og Island har købt rettighederne til at vise serien.

International interesse
- Det er fantastisk, at den internationale interesse for 'Borgen' bliver ved, og jeg regner med, at serien vil kunne sælge meget længe endnu, siger Helene Aurø, som er chef for DR Internationalt Salg.

- Der er ingen tvivl om, at de internationale priser til 'Borgen' og dens skuespillere er medvirkende til, at endnu flere tv-stationer får øjnene op for den. Og 'Borgen' er da også lige nu til gennemsyn i en lang række lande, fortsætter hun.

Herhjemme må danskerne vente til efteråret, før Birgitte Nyborg og hendes følge løber over skærmen i sæson to. DR har desuden allerede besluttet, at en tredje sæson også bliver en realitet.

0 kommentarer
Vis kommentarer