Tv-stjerne fik tvangsfjernet nyfødt barn

Myndighederne klar på hospitalet: 20-årige Dea Louise Bergstrøm fra ’De unge mødre’ blev fredag mor til en lille pige

Hundeinstruktør Heidi Hansen har mailet med Rasmus og fulgt sagen via et debatforum på internettet.  (Foto: Anthon Unger)
Hundeinstruktør Heidi Hansen har mailet med Rasmus og fulgt sagen via et debatforum på internettet. (Foto: Anthon Unger)

Der er stadig gode seertal i Kanal 4-succesen ’De unge mødre’, men det gør ikke tilværelsen lettere for programmets unge og ofte socialt belastede deltagere.

Fredag blev 20-årige Dea Louise Bergstrøm mor til en lille pige, men i kulissen stod myndighederne tilsyneladende på spring og fjernede straks barnet:

- Jeg har skrevet med Deas kæreste, Rasmus, på Facebook, og han fortæller, at de blev erklæret uegnede som forældre og ikke engang får chancen på et bosted for forældre med særlige behov. Han og Dea skal til et møde på kommunen på tirsdag, men har på forhånd fået at vide, at der ikke er nogen chance for, at de får deres lille, nyfødte datter, Rosa, med hjem, fortæller hundeinstruktør Heidi Hansen til Ekstra Bladet.

Ud over kontakten på Facebook har Heidi Hansen fulgt sagen via et debatforum, hvor den unge mor klager sin nød over myndighedernes beslutning:

LÆS OGSÅ: Et rigtig træls program

’Hader denne kommune’
’Min datter bliver taget fra mig hader denne her kommune. De kan rende mig i røven flytter snart herfra’, skriver Dea Louise, ifølge Heidi Hansen.

Om tvangsfjernelsen af lille Rosa vil blive vist på Kanal 4 i et kommende program, melder historien ikke noget om, for SBS-tv, der står bag programmet, ønsker ikke at kommentere sagen. Heller ikke Dea Louise ønsker at kommentere Ekstra Bladets oplysninger, meddeler tv-selskabet.

Men sikkert er det, at Dea Louise ikke er den eneste deltager, der har så alvorlige personlige problemer, at myndighederne overvejer at tvangsfjerne et barn.

LÆS OGSÅ: Kaare Sand: De unge mødre er godt journalistisk håndværk

I den kommende uge sætter ’De unge mødre’ fokus på 18-årige Hannah, der overvejer at flytte kommune, fordi man agter at tvangsfjerne hendes lille datter, Cecilya.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Vi indfører et nyt univers