Ny 'X Factor'-dommer: Familien får mine hits i julegave

Den nye ’X Factor’-dommer Mich ’Cutfather’ Hedin Hansen arbejder med nogle af verdens hotteste stjerner - og det nyder hans nærmeste godt af

Den nye mand i 'X Factors' dommertrio, Mich 'Cutfather' Hedin Hansen, forærer hver jul sin familie en cd med de hits, han har produceret i løbet af året - i år bliver der omkring 20 sange på julegaven. (Foto: Henning Hjorth)
Den nye mand i 'X Factors' dommertrio, Mich 'Cutfather' Hedin Hansen, forærer hver jul sin familie en cd med de hits, han har produceret i løbet af året - i år bliver der omkring 20 sange på julegaven. (Foto: Henning Hjorth)

Hvert år omkring juletid har den nye ’X Factor’-dommer Mich ’Cutfather’ Hedin Hansen megen morskab med at samle en julegave til familien, der ud over ham selv består af fru Lone, datteren Moley på ti år og syvårige Maxemil.

Og i år er det ekstra sjovt, for, som han siger: ’Det har været et supergodt år’.

Den faste julegave består af sange, han har hittet med - enten som producer eller sangskriver eller begge dele - rundt om i verden i løbet af året, og i år bliver der tale om en cd med omkring 20 numre.

- Det er alle sammen internationale kunstnere, ingen danske i år, konstaterer Cutfather tilfreds.

- Alene forrige uge var der seks album på den britiske Top 50, som jeg havde numre med på. Så en eller anden form for aktivitet har der da været tale om, tilføjer han beskedent.

LÆS OGSÅ: Jeg er den nye i X-klassen

Hitter med Kylie
Bland de storsælgende plader, han har bidraget til, er bl.a. de engelske 'X-factor'-deltagere JLS med 1,3 millioner plader, Pixie Lott med salg til tre gange platin, vokalgruppen The Overtones og et nyt boyband, The Wanted, der netop har ligget nummer to på den britiske singleliste.

- Og så er der jo også Kylie Minogue?

- Ja, hun ligger lige nummer et på iTunes i Spanien med ’Get out of my Way’, som jeg var med til at skrive og producere til hendes nye album. Vi har også lige lavet en svensk pige, der hedder September, som netop har ligget nummer et på hitlisten. Godt nok ikke med et af mine numre, men et af dem kommer ud lige om lidt. September havde et rigtig stort dance-hit for et par år siden, ’Cry for You’, som er en af de eneste svenske singler, der har solgt til guld i USA i mange år.

LÆS OGSÅ: Popmusikken kommer i anden række

Der skal kæmpes
- Jeg er super-taknemmelig, for det er et kæmpeslid hele tiden. Der er mange, der gerne vil til fadet, så det er svært at komme med i de projekter. Men det hjælper at have det store netværk, jeg har oparbejdet gennem mange år. Jeg har respekt for dem, og de har respekt for mig. Så jeg får selvfølgelig mange henvendelser, men det er ikke ensbetydende med, at man bliver valgt. Der skal stadig kæmpes og leveres for at komme i betragtning.

- Det må være dit vindende væsen?

- Det ved jeg sgu ikke.

- Du ligner jo ellers ikke den typiske pop-smarte fyr?

- Nej, og jeg føler mig heller ikke sådan. Jeg er stadig ’drengen på gaden’-agtig og forsøger ikke at iscenesætte mig med skøre briller og sjove hatte. Den type er jeg ikke. Folk må tage mig, som jeg er.

- Du ligner nok heller ikke dem, Kylie Minogue normalt omgiver sig med. Hvad siger hun til dig, når du træder ind ad døren til pladestudiet?

- Hun har nu ikke sagt noget om det. Men ellers taler vi sammen jævnligt. Eller skriver mails. Jeg fik en mail fra hende i går, hvor hun spurgte, hvordan det gik med ’X Factor’. Hun synes også, det er et kanon-program, og hendes søster, Dannii, er dommer i den britiske udgave. Kylie er en kanon pige, som altid virker oplagt, selv om hun ved gud har et program, der kan tage pippet fra enhver. Hun er gjort af et særligt stof.

- Det er ikke alle de kunstnere, du arbejder med, der er lige så holdbare som hende?

- Nej, det er en ubarmhjertig branche. Pop ser mange som en brug-og-smid-væk-musik, men jeg elsker den.

- Det er simpelt hen din musiksmag?

- Jeg har en bred musiksmag. Jeg har arbejdet med alle fra Santana til Lis Sørensen og Me & My - vidt forskellige ting, som alle har sine kvaliteter. Jeg har ingen fine fornemmelser, når det angår musik. Hvis jeg synes, det er en god sang, så er det ligegyldigt, om det er pop, som andre rynker på næsen af.

- Er du blevet millionær af dit arbejde?

- Jeg har da tjent gode penge, men jeg betragter det mere som min hobby, der er blevet mit arbejde, og som jeg heldigvis også kan leve af.

Det synes de kendte om Cutfather:
Camilla Ottesen - Han gi'r tryghed
Dan Rachlin - Hans latter bliver varemærket
Jonas Jeberg - Mich har næse for hits
Szhirley - Han ved, hvad X Factor er

Fakta om Cutfather
- Hans rigtige navn er Mich Hedin Hansen.
- Han er opvokset i Holbæk.
- Han er gift med Lone Gyllun.
- Sammen har parret en datter på ni år og en søn på syv år.
- Han har vundet DM i DJ tre gange.
- Han blev første gang nomineret til en Grammy sammen med makkeren Carsten 'Soulshock' Schack i 1991 for en sang, de havde produceret for rapperen Queen Latifah.

Det vidste du ikke...
- Cutfather fik interessen for musik ved at lytte til musiksamlingen på sin mors danseskole.
- Han har vundet Sjællandsmesterskaberne i standarddans i juniorrækken.
- Han kan ikke kan spille på et instrument.
- Han har lige gennemført Friløbets ti kilometer på en time.
- Han kan lide at høre det danske band Bliss, når han skal slappe af i privaten.

Hits fra Cutfathers arkiv
Peter Andre
Message to my girl (1996)

Mark Morrison
Return of the Mack (1996)

Kylie Minogue
Good like that (2001)

Jordin Sparks
One step at a time (2007)

Pussy Cat Dolls
I hate this part (2008)