Annonce:
Annonce:

Værter i vejr-krig

DR beskylder TV 2 for at overdrive sine vejrudsigter. Medarbejderne på DR Nyheder er blevet instrueret i ikke umiddelbart at stole på TV 2 Vejret

Overdrivelse eller ej - vi er nogen der er glade for, at Peter Tanev har bedt vejrguderne om godt vejr. (Foto: Rasmus Flindt Pedersen)
Overdrivelse eller ej - vi er nogen der er glade for, at Peter Tanev har bedt vejrguderne om godt vejr. (Foto: Rasmus Flindt Pedersen)
Annonce:
Følg Underholdning
Følg Film og tv

DR-meteorolog Jesper Theilgaard slynger nu verbale lynkiler mod konkurrenterne på TV 2 Vejret. Peter Tanev og co. overdriver vejrvarslerne og er lidet troværdige, lyder det fra Jesper Theilgaard.

Det er dagbladet B.T., der onsdag kan fortælle, at Jesper Theilgaard og hans chef, Per Bjerre, mandag sendte en mail til alle medarbejdere på DR Nyheder, hvor de advarer om at stole på TV 2 Vejret.

- TV 2 skal sælge reklamer og sælge vejret, og derfor har TV 2 nok en tendens til at dramatisere vejret, står der ifølge B.T. i mailen.

De overdriver
Jesper Theilgaard mener, at TV 2 overdriver, og kalder blæst for storm og varme for hede, uden at det er sagligt begrundet.

De beskyldninger har dog intet som helst på sig, lyder det fra TV 2's vejrcenter på Amager.

- Vi dramatiserer overhovedet ikke. Vi kunne ikke finde på at udsende noget, vi ikke selv tror på, siger Peter Tanev.

Han er forundret over beskyldningerne om, at TV 2 blot vil sælge reklamer.

Sådan tænker vi ikke
- Der er ikke én eneste, der arbejder med vejret hos os, der tænker på reklameindtægter, vi forsøger bare at lave de bedste vejrudsigter og dermed det bedste fjernsyn, siger han til B.T.

Advarselsmailen blev rundsendt i DR i mandags inden et kraftigt tordenvejr drev ind over landet. TV 2 havde advaret mod kraftig torden og mulighed for oversvømmede kældre. DR var mere afdæmpet i sin vejrudsigt.

DMI vurderer over for B.T., at TV 2-udsigten var mest præcis.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

I naturen foregår sex, vold, incest og voldtægter
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: