Pilgaard angriber Casper og Cecilie

Hård kritik: Den populære tv-vært er godt træt af, at voldsmænd, homo-hadere og kriminelle bruges som fredagsunderholdning

Jeg er ikke hellig, og jeg har også begået fejl og været amoralsk. Men jeg laver tv med hjertet og maven og mener noget med, jeg gør, siger Hans Pilgaard.(Foto: Henning Hjorth)
Jeg er ikke hellig, og jeg har også begået fejl og været amoralsk. Men jeg laver tv med hjertet og maven og mener noget med, jeg gør, siger Hans Pilgaard.(Foto: Henning Hjorth)

Står det til Hans Pilgaard, skal kollegerne på TV2 fremover luge godt ud i gæstelisterne til kanalens talkshows i bedste sendetid fredag aften:

– Jeg synes, det er trist, at vi lever i en tid, hvor det, at man er kriminel, banker sin kone eller hader homoseksuelle, i sig er kvalificerende til at blive klappet ind i et talkshow, der ses af hele familien Danmark.

– Det ryster mig, når Cecilie Frøkjær inviterer Susan K i studiet til premieren på ’Den nøgne sandhed’. Kvindens eneste kvalifikation er, at hun har kastet et glas i hovedet på et andet menneske, konstaterer ’Hvem vil være millionær’-værten.

Tæsk til Casper
Han er heller ikke begejstret for klientellet i Casper Christensens talkshow ’Aloha!’.

– Casper får besøg af den tidligere superliga-målmand Arek Onyszko og instruerer endda sit publikum i, at de ikke må buhe ad ham. Come on? Arek har tævet sin kone og erklæret, at han hader homoer. Må man ikke buhe ad ham? Det kan jeg love dig for, at man må, konstaterer Hans Pilgaard.

– I stedet får de publikum til at klappe manden ind i studiet, som om han var en superstjerne. Lad dog politiet tage sig af ham og lad ham ellers være i fred.

– Hvorfor skal den mand gøres til underholdning fredag aften? Det forstår jeg ikke en skid af, lyder den bastante udmelding fra Hans Pilgaard, der mener, at tv-stationerne sælger ud i jagten på høje seertal.

– Anni Fønsby, som er sigtet for rufferi, er nærmest hædersgæst i ’Aloha!’, fordi hun er villig til at vise et billede af sit foster, så showet kan få omtale og trække flere seere. Det er forstemmende, at jagten på seerne går ud over integriteten, siger den rutinerede tv-vært, der ikke er bange for at hæve stemmen, selv om bredsiden hovedsagelig rammer arbejdsgiveren TV2:

– Jeg tror godt, at ledelsen på TV2 ved, hvad jeg mener, og hvad jeg står for.

– Jeg har selvfølgelig ikke noget imod, at Reimer Bo laver et interview med Rigmor Zobel eller Stein Bagger, eller at de er gæster i ’Go’ Aften Danmark’, som er et journalistisk program. Det, jeg opponerer mod, er, at kriminelle og voldsmænd i større og større grad bruges som underholdning, forklarer Hans Pilgaard.