To millioner så Thomas vinde X Factor

Da afgørelsen faldt i 'X Factor' lørdag aften, var otte ud af ti tændte fjernsyn tunet ind på DR-showet

Thomas var populær i Parken - og hos tv-seerne. Endnu engang så mere end to millioner med. (Foto: Mogens Flindt)
Thomas var populær i Parken - og hos tv-seerne. Endnu engang så mere end to millioner med. (Foto: Mogens Flindt)

For anden weekend i træk kom DR over to millioner seere. Det skete, da tv-stationen lørdag aften afsluttede en lang 'X Factor'-sæson med et stort finalebrag i Parken.

Da Thomas blev udråbt som vinder lidt over klokken ti så 2,087 millioner seere med.

Det giver public service-kanalen en share på 77 procent, hvilket vil sige at ud af alle tændte tv-stationer var 77 procent - eller næsten otte ud af ti - stillet ind på DR1.

- Jamen, jeg er selvfølgelig super-super glad. Det er dejligt endnu engang at være over de to millioner seere, siger underholdningsredaktør Jan Lagermand Lundme.

Tør ikke være den, der siger stop
DR lægger meget vægt på, at man oveni seertallene skal huske, at der også var 40.000 mennesker til stede i Parken.

Og underholdningsredaktøren var glad for endelig at få sat 'ansigt' på de mange seere, der gennem hele denne sæson har fulgt med i det populære program.

- Det var så rart at se både børn, forældre og bedsteforældre. Det var tydeligt, at 'X Factor' samler på tværs af generationerne, siger Jan Lagermand Lundme.

- Men med så flotte seertal, hvad så..?

- Hvis du hentyder til, om vi laver endnu en sæson, så fastholder jeg, at det vil tiden vise. Nu holder jeg lidt ferie, og når jeg vender tilbage, gælder det 'Talent 2010', og så skal vi evaluere, om vi skal gøre det igen, lyder svaret.

- Men mon ikke danskerne kommer med et krav? Jeg tør i hvert fald ikke tænke tanken, hvis jeg skal være den, der skal sige, at vi ikke sender det mere. Jeg vil jo blive lynchet.

- Men er du klar til at kaste dig ud i endnu en omgang?

- Jeg er 120 procent klar. For min skyld kunne vi gå i gang i morgen!