Sangforvirring i X Factor: Jesper synger Fireflies

Countrypigerne i The Fireflies håber, at forvirringen kan komme dem til gode, når Jesper fredag aften har 'stjålet' deres sang og skal synge hitsangen 'Fireflies'

Jesper synger om Fireflies fredag, og det håber Fireflies-pigerne at nyde godt af. (Arkivfoto: Mogens Flindt)
Jesper synger om Fireflies fredag, og det håber Fireflies-pigerne at nyde godt af. (Arkivfoto: Mogens Flindt)

Der er dømt hits, når de sidste seks artister står på scenen i 'X Factor' fredag aften.

Temaet hedder 'UK Number Ones', og som navnet afslører, er der tale om sange, der alle har ligget nummer 1 på de britiske hitlister.

Efter Soulshock i sidste uge selv sendte 8210 hjem, har han kun én gruppe tilbage, og det er The Fireflies. De tre countrypiger stod også selv i farezonen, men de får muligvis en hjælpende hånd fra Remee og Jesper.

Der er nemlig risiko for forvirring, når det unge Taastrup-håb skal synge nummeret 'Fireflies' af det amerikanske synthpop-projekt Owl City.

Og selvom man kan sige, at Jesper og Remee har været på tyvetogt og stjålet Fireflies' brand, så er der ingen sure miner fra de tre piger - tværtimod. De håber måske at kunne høste stemmer på den bekostning.

- Det bliver så fedt, når de siger ’Her kommer Jesper med Fireflies’. Så bliver vores navn sagt flere gange i showet, og så kan det være, at folk stemmer på os, hvis de kan lide Jespers sang, griner pigerne.

Julias ønskegave
Selv skal The Fireflies synge Simon & Garfunkels 'Bridge Over Troubled Water'.

- Den sang indebærer alt, hvad der er fedt ved musik, lyder det fra Julia, som har fødselsdag på lørdag og derfor håber, at fødselsdagsgaven bliver en videre deltagelse i showet.

16-årige Tine, der sidste fredag skvattede ned ad trapperne på vej på scenen, lover et vildt show, når hun skal synge Kings of Leons 'Sex on Fire'

- Jeg synes, det er en fantastisk fed sang, og det er en sang, hvor jeg kan fyre den så meget af. Det bliver rigtigt, rigtigt vildt.

- Jeg er nødt til at spørge, hvis det bliver et vildt show... Har du planer om at holde balancen?

- Ja, helt klart. Men hvis jeg falder igen, kan det jo være, at der kommer nogle endnu bedre billeder af det denne gang, griner hun.

Daniel ser tilbage på rødderne
Den sidste i Remees kategori, Anna skal synge den engelske popsangerinde Estelle og den amerikanske rapper Kanye Wests 'American Boy'.

Mens Tines sang er fra 2008, er Daniel noget længere tilbage i musikhistorien. Han synger Rolling Stones' 'Paint It Black'

- Vi skylder at se lidt tilbage på rødderne. Det her er en sang, som mange mennesker har et forhold til - også mig, siger Daniel om sit sangvalg.

Pernilles sidste deltager Thomas synger nummeret 'Mad World' med Michael Andrews og Gary Jules.