'X Factor'-navne købt af ukendt

Pladeselskabet for sent ude med den sædvanlige identifikation. Derfor har en ukendt person nået at købe domænenavne på flere 'X Factor'-deltagere

Annas domæne-navn er blevet opkøbt af en privatperson. (Foto: Mogens Flindt)
Annas domæne-navn er blevet opkøbt af en privatperson. (Foto: Mogens Flindt)
'X Factor'-deltagerne kan være attraktive navne for personer, der ellers intet har med den populære talent-konkurrence at gøre.

Således har pladeselskabet Sony, der hvert år har førsteret til at skrive kontrakt med finalisterne, opgivet at registrere de sædvanlige domænenavne på de fleste af årets deltagere, fordi de ganske enkelt allerede var oprettet af en person ved navn Palle Sørensen, som ingen involverede kender det mindste til.

Hurtigt ude
Sony har siden første 'X Factor'-sæson oprettet domænenavnet 'x-' efterfulgt af fornavnet på deltageren, men i år opdagede selskabet, at man var kommet for sent til at registrere alle på nær Jesper, Daniel og Peter.

De to sidstnævnte navne var dog reserverede, men er siden blevet frigivet, og Sony har så købt dem.

Det er ikke et ukendt fænomen, at domænenavne bliver købt for næsen af de direkte berørte. Formålet er tjene penge på at sælge dem tilbage.

– Denne Palle Sørensen har godt nok været hurtig, men jeg kan ikke forestille mig, at vi vil bruge penge på at købe dem tilbage, forsikrer Karina Foss Fenn fra pladeselskabet.

Bortset fra countrygruppen The Fireflies, der selv har købt deres domæne, har Sony så sikret sig de andre deltagere; dog har det i flere tilfælde været nødvendigt at gå uden om den normale identifikation.

Det er langtfra første gang, Sony opdager, at de har været for sent ude i domæne-jagten.

Martin også købt
Den første vinder, Martin fra Ørum, var også hurtigt optaget med både sit mellem- og sit efternavn, og så endte selskabet med at skabe formlen med x-bindestreg som identitet på deltagerne.

Karina Foss Fenn har selv været ude for at måtte købe et domænenavn tilbage. Hun er tidligere musiker i bandet Lovebites, og det navn var købt, da gruppen selv ville oprette en hjemmeside, og så måtte de til pungen.

– Jeg husker ikke, hvad vi måtte give. Det er jo en del år siden.