Debut som ’barnemorder’

Ny tv-serie om syv drab: - Jeg er virkelig god til at spille kynisk og iskold, fortæller Jan Brandi

Det var i denne opgang, at den otteårige Conny Jacobsen blev brutalt myrdet af den 20-årige Claus Berggren. Efter mordet efterlod han pigen i opgangen og tog på værtshus. (Foto: Rasmus Flindt Pedersen)
Det var i denne opgang, at den otteårige Conny Jacobsen blev brutalt myrdet af den 20-årige Claus Berggren. Efter mordet efterlod han pigen i opgangen og tog på værtshus. (Foto: Rasmus Flindt Pedersen)
– Nu får jeg det sgu virkelig dårligt. Jeg har aldrig været ude på det rigtige gerningssted før.

Vi nærmer os opgangen på Fensmarksgade 41 på Nørrebro i København. Det var her den 8-årige Conny Jacobsen blev fundet myrdet af en legekammerat den 18. august 1971. Pigen havde fået stukket en stor kniv i maven og halsen skåret over.

Morderen er den 25-årige Jan Brandi, men kun på tv. Jan Brandi debuterede nemlig i går som skuespiller i TV2’s dokumentarserie ’De 7 drab’. Med en forbløffende kølighed over sig, spiller han den rigtige morder Claus Berggren, der tilbage i halvfjerdserne slog den kun otteårige Conny Jacobsen ihjel på Nørrebro og senere den 15-årige Connie Lund Koue i Randers.

Tæt på en morder
Men allerede som 11-årige var Jan Brandi uhyggelig tæt på ét af dokumentarseriens syv drab.

På Bornholm, hvor Jan Brandi er vokset op, udbrød der den 28. august 1995 en væmmelig brand, der senere viste sig at være en mordbrand påsat af børnelægen Elisabeth Wæver. Hun var sygelig forelsket i faren i huset, og det kom til at koste hustruen og deres små to børn livet.

– Min far er barndomsven med manden, der mistede hele familien under mordbranden. Det kom virkelig tæt på derhjemme, og vi var meget berørte af det. Jeg husker, at jeg i lang tid var bange for, at nogen skulle sætte ild til vores hus.

Svært at stamme
Men selv om den 25-årige Jan Brandi, der til daglig lever af at producere og spille elektronisk musik, aldrig før har spillet skuespil, var det ikke svært for ham at leve sig ind i rollen.

– Det kræver, at man kan spille iskold og kynisk. Og det er jeg åbenbart god til. Det sværeste var egentlig at skulle stamme, ligesom den rigtige morder gjorde.

Jan Brandi levede sig så meget ind i sin rolle, at tv-holdet op til flere gange måtte bede ham om at stoppe med at stamme og tale som Claus Berggren, når de var færdige med at filme.

Men der var dog scener, hvor rollen som morder blev lidt for virkelig for den nyudklækkede skuespiller.

– Da jeg står og har lokket den lille pige, der skal myrdes, ind i opgangen, lukkes døren bag os, og vi er helt alene. Der væmmes jeg virkelig ved den stodder, der kunne finde på at gøre en lille pige fortræd.
0 kommentarer
Vis kommentarer