Annonce:
Annonce:

Bamse Allstars mod sukkersygen

Bamse har selv haft sukkersyge - men sygdommen forsvandt, da han for 10 år siden tabte 53 kilo

Bamse er idag en forholdsvis slank moden herre i forhold til dengang han vejede 168 kilo.(Foto: Linda Johansen)
Bamse er idag en forholdsvis slank moden herre i forhold til dengang han vejede 168 kilo.(Foto: Linda Johansen)
Annonce:
Følg Underholdning
Følg Film og tv
Hver uge kommer der nye tilfælde af type 1 diabetes til blandt børn og unge, og det betyder, at der hver uge er nye usikre teenagere, der skal til at lære selv at styre insulinen og tilrettelægge hverdagen. Og det er svært.

– De penge, Bamse AllStars vinder, skal bruges til, at teenagere med diabetes 1 kan komme på en uges ferie i udlandet og lære selv at styre deres insulin, deres måltider og den regelmæssighed i hverdagen, som sukkersyge kræver. For pokker, de vil jo gerne ud og drikke øl og feste med vennerne, og hvem tænker så på, at man skal hjem og spise aftensmad kl. 18.00, når mor ikke lige er der til at huske én på det, siger Bamse.

Musikveteranen fra Århus har ingen i den nære familie med diabetes 1, men i omgangskredsen er der adskillige børn og unge med sygdommen.

– Det er en overset sygdom, og kun få ved, hvor meget de ramte døjer med den, tilføjer han.

I mange år led Bamse selv af type 2 diabetes. Den type, der også kaldes gammelmands-sukkersyge. Men den sygdom kan ikke sammenlignes med diabetes 1.

125 kilo Bamsefar
– Type 2 er vi sgu selv ude om i vid udstrækning. Det handler om, hvordan vi lever, hvor meget vi æder og hvor fede, vi bliver. Type 1 kan komme som lyn fra en klar himmel hos de unge, mens type 2 er noget, man som oftest kan forebygge. Da jeg for cirka ti år siden tabte over 50 kg, forsvandt min sukkersyge samtidig, og jeg har ikke haft problemer siden, griner han.

Bamse vejede i sin tid 168 kilo, men røg ned på 115 kilo – en vægtreduktion, der betød alverden for hans konstitution. I dag har han taget ti kg på igen og lever nu med en kampvægt på 125 kg.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Støjbergs første politiske udspil er at ramme folk i den tredje verden
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
LIGE NU
Annonce:
Annonce: