Clemens' far: Han var en rar knægt

Der er ikke meget New York over Sønderborg, og ifølge farmand Jes var der heller ikke meget gangsta-rapper over Clemens, da hiphop-stjernen voksede op i den sønderjyske by

Clemens sammen med sin far, Jes Mogensen, der er med i sønnens Allstars-kor. (Foto: Allstars)
Clemens sammen med sin far, Jes Mogensen, der er med i sønnens Allstars-kor. (Foto: Allstars)

– Han var en meget fornuftig og rar knægt. Allerede dengang en ledertype, der ikke bukkede under for gruppepres. Derfor var vi ikke spor bekymrede for Clemens, selv om han meget tidligt blev en del af hiphop-miljøet. Vi holdt selvfølgelig øje med ham og havde en aftale om, at han skulle holde sig fra sprut og stoffer – i hvert fald indtil han blev voksen, konstaterer Clemens' far billedkunstneren Jes Mogensen, der selv introducerede sin søn for hiphop.

Frie tøjler
– Jeg hørte et nummer i radioen og ringede med det samme til Clemens og sagde, at den musikstil skulle han være opmærksom på. Han var kun ti år, men interessen var vakt. Kort efter traf han L:Ron:Harald, der kunne se, at Clemens kunne noget med ord. Derefter gik det slag i slag.

Som 11-årig debuterede Clemens til en stor gymnasiefest. På det tidspunkt var han allerede 100 procent overbevist om, at hans fremtid lå inden for rap. Clemens øvede sig flere timer hver dag. Da karrieren begyndte at tage fart, kunne han sådan set gøre, som han ville – så længe han holdt sig til de spilleregler, vi havde afstukket, fortæller far Jes, der i dag må indordne sig under sønnens dessiner som en del af Clemens’ Allstars-kor.

– Det har jeg det fint med. Det er godt, at den yngre generation tager dirigentstokken. Det er sådan set meningen med livet.

– Hvordan har du det selv med at stå på scenen?

–Man får rusket op i nogle mindreværdskomplekser, fordi alle de unge er enormt dygtige. Jeg er ikke vant til at stå frem på en scene og synge, men jeg gør, som jeg bliver bedt om.

Jes Mogensen, der har en fjern fortid i Københavns Drengekor, er ikke bleg for at pege på sig selv og sønnike som favoritter til Allstars-titlen.

– Jeg vil anse vores vinder-chancer som værende ret gode, lyder vurderingen fra Clemens senior.