Rene Dif vandt AllStars

Det blev Rene Dif og Bornholmer-koret, der løb af med sejren, da seerne her til aften fældede deres endelige dom i TV 2's AllStars

Ud af de fire oprindelige kendis-korledere blev det Rene Dif der løb af med sejren sammen med sit kor fra Bornholm. (Foto: Tv 2)
Ud af de fire oprindelige kendis-korledere blev det Rene Dif der løb af med sejren sammen med sit kor fra Bornholm. (Foto: Tv 2)

I aftes skulle det endelige slag stå imellem Rene Difs Bornholmerkor og Clemens AllStars fra Sønderborg i TV 2's 'AllStars'.

Og det blev den tidligere Aqua-mand, der løb af med æren og de 250.000 kroner, der skal gå til en legeplads til børnene på døgninstitutionen 'Sirius' på Bornholm.

- Det er fuldstændig surrealistisk det her mand. Jeg kan ikke fatte det. Det har simpelthen været en så lang rejse og så fantastisk, sagde Rene Dif, der ligesom flere af sine kormedlemmer var rørt til tårer oven på sejren.

Han opfordrede sit kor til at blive ved med at synge 'for I synger jo pissegodt', inden koret sang en sidste gang for TV 2's seere.

Clemens lykønskede sin rival, også tilsyneladende med tårer i øjnene, og forlod hurtigt scenen.

Inden da sagde han, at han havde det fint med nederlaget:

- For vi gav René Dif kamp til stregen. Jeg kunne godt se, at hans historie med Sirius stak dybere end vores. Men vi var mere musikalsk originale, sagde Clemens.

International Dif
Der var massiv lokal opbakning til begge kor og ikke mindst deres bagmænd, som begge var overvældede over den positive stemning, de havde oplevet omkring konkurrencen.

Begge kor havde valgt tre sange: To nye og én, der var en genganger fra et tidligere program.

Clemens AllStars var første kor på scenen. De lagde ud med Anne Linnets ’En Forårsdag’, i frisk reggae-indpakning, hvor Nicoline på 13 og Anette på 40 var solister.

Som sang nummer to havde Clemens AllStars valgt Christiania-klassikeren ’I kan ikke slå os ihjel’. Sangen havde til lejligheden fået en ny tekst, som passede til AllStars-programmet – og hvor Clemens foldede sine talenter som rapper ud over korets lydtapet.

Rene Difs kor havde satset på et mere internationalt repertoire med først Madonnas ’Little Prayer’ med kormedlemmet Nanna i front, fulgt af det tempofyldte og glade New Radicals-nummer ’You get what you give’.

Som tredje nummer bød Clemens AllStars et genhør med deres version af Kim Larsens 'Joanna', mens Rene Dif havde valgt at lade sit kor synge Tom Cochranes’Life is a highway’ - den sang, som de lagde ud med i konkurrencens første program.

Og det internationale faldt tilsyneladende i seernes smag - i hvert fald kårede de Rene Dif til sejrherre i aftenens konkurrence.

- Det teamwork vi har haft i de sidste tre måneder har betydet utroligt meget for mig. Så det er ikke sidste gang, vi ses, sagde René Dif efter aftenens show.