Bent Mejding: - Alle ville have en flirt med Susse

Bent Mejding bedrog som Jørgen Varnæs sin 'Matador'-kone med sin egen hustru

Bent Mejding lever i dag af at holde foredrag. Kun hans kone kan lokke ham tilbage på teaterscenen. (Foto: Rumle Skafte)
Bent Mejding lever i dag af at holde foredrag. Kun hans kone kan lokke ham tilbage på teaterscenen. (Foto: Rumle Skafte)
Følg Underholdning
Følg Film og tv

- 'Matador' er en blanding af folkekomedie og naturalistisk spillestil. Jeg tror, at det er derfor, serien har fået den vanvittige popularitet og berømmelse. Og det er jo ikke kun i Danmark. Den er blevet set adskillige gange et utal af steder i verden. En gang var Susse og jeg på tur til Kenya, og en dag på vores hotel i Mombasa stod tjenerne og stuepigerne fnisende og så på os. 'Må vi få Deres autograf, Sir?' spurgte de.

Læs også:

Kurt Ravn tjener stadig på Matador

Mange af de store stjerner fra 'Matador' mødte Bent Mejding aldrig under optagelserne. De havde ganske simpelt ingen fælles scener.

F. eks. spillede han aldrig over for Buster Larsen eller Per Pallesen. Grisehandleren og tjener Boldt hørte til i nogle andre kulisser end dem, Jørgen Varnæs færdedes i.

Ingen spildtid
- Alle de kendte skuespillere dengang havde engagementer ved siden af 'Matador'-optagelserne. Vi spillede på teatret om aftenen og gik fast til prøver på vores nye forestillinger fra kl. 12-16. Derfor gik Balling i gang med sine optagelser på slaget otte, og derfor måtte vi jo op allerede ved femtiden, så vi kunne komme i sminken og være klar, for Balling var ikke én, der accepterede forsinkelser eller som spildte hverken tid eller dyr råfilm.

Men det var tit trætte kroppe, der skulle i gang oven på en sen nat på teatret, så Balling kunne jævnligt finde på at skænke en whisky til holdet, så der lige kom gang i blodomløbet i minutterne inden kl. otte.

Kun kærestebreve kan lokke
I dag holder Bent Mejding mest foredrag og assisterer Susse som lysmand, når hun er ude at foredrage om sin bog 'Fremkaldt'.

Han synes, at det er for anstrengende at spille teater, og mener desuden, at han har aftjent sin værnepligt på en scene. Men film er o. k. Senest var han med i 'En kongelig affære', og snart har han premiere på en anden film, 'Skytten' af Annette K. Olesen.

Læs også:

Agnes friede på en telefonsvarer

- Kun én ting ville kunne lokke mig på en scene igen, og det er, hvis Susse og jeg sammen skal lave 'Kærestebreve'.

Mere fra Ekstra Bladet+

LIGE NU
Pape blev pelset af sin egen flok
LIGE NU

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+