Blachmans benhårde beslutning slet ikke nødvendig

Thomas Blachman turde ikke lade Cutfather tage afgørelsen af frygt for, at han ville sende Morten Benjamin ud. Men han kunne troligt have overladt beslutningen til Cutfather

Cutfather kunne have taget skraldet for Blachman fredag aften. Han havde nemlig også valgt at sende Tandberg & Østenby ud. Og så havde det slet ikke været noget drama. (Foto: Mogens Flindt)
Cutfather kunne have taget skraldet for Blachman fredag aften. Han havde nemlig også valgt at sende Tandberg & Østenby ud. Og så havde det slet ikke været noget drama. (Foto: Mogens Flindt)

Blachman løb endnu engang med fokus, da han fredag aften skrev 'X Factor'-verdenshistorie og som den første mentor nogensinde sendte en af sine egne artister ud af showet til fordel for en anden mentors artist.

LÆS OGSÅ:

TV: Blachman til sine skuffede piger: Vis lidt respekt

Morten Benjamin, som er i Pernille Rosendahls unge kategori, stod overfor Blachmans duo Tandberg & Østenby i farezonen.

Den åbenmundede dommer lod talestrømmen flyde med roser til sine to piger, efter de havde været på scnen for anden gang. Og publikum, seere og DR-folk sad bare og ventede på, at han skulle sende sine egne to piger videre i showet og dermed lade afgørelsen være op til Cutfather. Produceren havde for en gangs skyld ikke havde nogen af sine deltagere i farezonen, så hans fornemste rolle denne fredag var at lege bøddel - troede man i hvert fald.

For til alles store overraskelse tog Blachman selv beslutningen om at sende sine måbende piger hjem.

LÆS OGSÅ:

TV: Tandberg & Østenby: Manglende respekt fra Thomas

- Jeg turde ikke overlade det til Cutfather. Morten Benjamin er selvskrevet til finalen, og det skulle jeg være sikker på, at han kom, sagde den måske lidt for ærlige Blachman efter showet.

Havde valgt Morten Benjamin
Pigerne var selvsagt skuffede over deres mentor, som de mente udviste manglende respekt med den beslutning. Og det var faktisk slet ikke nødvendigt for gruppe-mentoren at sætte sig selv i det lys, fortalte Cutfather efterfølgende.

- De to piger var i farezonen for anden gang, og så skal man ikke tænke ret langt for at regne scenariet ud. Det var mig, der skulle afgøre det, og jeg havde givet dem forholdsvis mange høvl. Hvis jeg skulle stemme Morten Benjamin ud, skulle det have været taktisk, og sådan er jeg ikke. Jeg havde valgt at sende Morten Benjamin videre i showet, afslørede Cutfather, der havde ondt af de to grædende piger.

- Jeg tager hatten af for, at han gør det. Men jeg tænker på konsekvenserne for de to piger. De bliver tilkendt en mentor, som skal kæmpe deres sag, og de får det knæk, at han så sender dem hjem.

- Men han går linen ud musikalsk og tager musikken som sin partner i stedet for sin gruppe. Det må man sige respekt for, siger Cutfather, der dog aldrig selv ville have kunne gøre det samme.

- Jeg havde ikke sendt mine egne hjem. Jeg havde ladet den tredje dommer tage afgørelsen, slår han fast.

LÆS OGSÅ:

Chok: Blachman sendte sine egne piger hjem