TV: Rytteriet er tilbage: De to søde præster samler ind

Rytteriet-komikerne er klar med to nye barmhjertige karakterer

De er bedst kendt som overklasse-snobberne Fritz og Poul, der sipper drinks fra deres båd, og ikke orker at tale om fattige mennesker.

Men nu kan komikerne med den til tider absurde humor, Martin Buch og Rasmus Botoft fra Rytteriet, opleves i en noget anderledes rolle.

LÆS OGSÅ: Snobberne til Pia: Hvor ser du fræk ud

De to er nemlig blevet ambassadører for Folkekirkens Nødhjælp, i skikkelse af de to søde præster Isak og Zakarias, der er på gaden for at samle ind til verdens fattigste.

SE DE TO SØDE PRÆSTER - I VIDEOEN OVER ARTIKLEN

Præsterne tager sig dog også tid til at kaste snebolde efter hinanden, more sig på en svævebane og andet sjovt.

Isak og Zakarias opfordrer samtidig danskerne til at melde sig som frivillige til Folkekirkens Nødhjælps landsindsamling den 4. marts.

– Vi samler ind til vores arbejde med at bekæmpe sult i verdens fattigste lande, men selv om emnet er alvorligt, så vil vi på uhøjtidelig og humoristisk vis opfordre folk til at være med til at samle ind, siger Henrik Stubkjær, generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp i en skriftlig pressemeddelse.

– Rytteriet er fantastiske og har en fremragende humor, samtidig har de et kæmpe engagement. Vi er dybt glade for, at de vil være med til og hjælpe os.