Ida jubler over jysk X Factor-finale

Når vinderen af årets ’X Factor’ skal kåres den 23. marts, bliver det nærmest i 17-årige Idas baghave i Herning

Ida har nu flere grunde til at håbe, at hun går hele vejen til finalen i årets 'X Factor'. (Foto: Mogens Flindt)
Ida har nu flere grunde til at håbe, at hun går hele vejen til finalen i årets 'X Factor'. (Foto: Mogens Flindt)

- Det er rigtigt fedt, at finalen i år finder sted i Herning!

Begejstringen er ikke til at tage fejl af hos unge Ida, der er en af de ni deltagere, som på fredag står på live-scenen for første gang i den femte omgang 'X Factor'.

DR har, som Ekstra Bladet i dag kunne afsløre, droppet det ekstravagante show med 40.000 publikummer i Parken til fordel for 15.000 tilskuere i Jyske Bank Boxen i Herning.

LÆS OGSÅ:

X Factor-finalen flyttes til Herning

Det passer med garanti flere af deltagerne godt, for i år er der tale om en jyde-tung 'X Factor'. Og 17-årige Ida er særligt begejstret. Hun går nemlig på gymnasiet i den midtjyske by.

- Det betyder jo, at alle dem, jeg kender, kan komme og se showet, siger Ida, der på forhånd er udråbt til favorit. Selv er hun dog mere ydmyg.

- Nu må vi jo se, om det overhovedet er mig, de kommer til at se. Der er jo lang tid til finalen endnu, siger hun.

LÆS OGSÅ:

TV: Ukendte sange i X Factor

Deltagerne har vidst i et stykke tid, at det ikke bliver til verdens største 'X Factor'-show, som finaleshowet har været i Parken de to seneste år. Men det betyder ikke noget for Ida.

- Jeg er på ingen måde skuffet over, at der ikke er så mange tilskuere. Folk kommer til at være tættere på dem, der står på scenen, og så bliver det måse lettere for finalisterne at synge intimt og direkte til publikum.

LÆS OGSÅ:

X Factor-deltagere tvinges til at holde kæft

Ida har endnu ikke selv været i Boxen i Herning, men hun synes, det er ret vildt at skulle stå på samme scene som store navne som Lady Gaga, Britney Spears, Justin Bieber, Elton John og Bob Dylan.

Stor aften i vente
Også DR's underholdningsredaktør Jan Lagermand Lundme glæder sig til den jyske 'X Factor'-finalefest.

- Nu har 'X Factor'-finalen været afholdt i København fire år i træk, men da det jo virkelig er blevet en tv-begivenhed, der samler hele landet, synes jeg, at det er på høje tid, at vi bringer 'X Factor'-finalen ud i landet, siger Jan Lagermand Lundme og tilføjer:

- Boxen har været med til at løfte standarden for store indendørsarenaer både i sin fleksibilitet og sin musikalske vellyd. Så der er en rigtig stor aften i vente - både for publikum og de optrædende, siger Jan Lagermand Lundme.

De 15.000 billetter sættes til salg på Billetnet på fredag klokken 10.