'Borgen' bider igen

10 nye afsnit er på vej med premiere i starten af 2013

Borgens forfatter, Adam Price, vil endnu ikke løfte sløret for handlingen i tredje sæson. (Foto: Polfoto: Astrid Dalum).
Borgens forfatter, Adam Price, vil endnu ikke løfte sløret for handlingen i tredje sæson. (Foto: Polfoto: Astrid Dalum).

Er du for alvor bidt af ’Borgen’ og har allerede abstinenser ved tanken om, at det er slut næste søndag, når afsnit 20 ruller over skærmen, så fat mod.

Danmarks Radio har allerede besluttet at fortsætte serien, og næste år optages 10 nye episoder om statsminister Birgitte Nyborg, spindoktor Kasper Juul og alle de andre, der udgør persongalleriet i den populære serie, der hver uge tiltrækker omkring halvanden million seere.

- Vi kan ikke nå premieren i 2012, men den bliver så i januar 2013. Vi arbejder, så blodet sprænger, siger hovedforfatteren Adam Price.

Kan du røbe lidt af, hvad der videre sker?

- Nej, det tør jeg ikke. Det er for tidligt.

Fortsætter Birgitte Nyborg som statsminister?

- Det tør jeg heller ikke at sige. Men jeg kan sige, at der både på skuespiller- og på forfatter-siden – og forhåbentligt også på instruktør-siden – er der erfarne kræfter involveret, som har prøvet det før.

- Det er klart, at hvis man vil fortsætte en serie, så skal der også være en vis grad af genkendelighed. Ellers vil folk nok sige, ’undskyld, er det den serie, vi troede, det var.

Adam Price – der jo også fejrer store triumfer som mad-jonglør med sin bror James i ’Spise Med Price’ – er lykkelig for såvel de 10 seneste afsnit, som måden de er blevet modtaget af seerne på.

- Vi anede intet om, hvordan danskerne ville modtage en serie, der både er politisk og foregår i et andet miljø end den traditionelle politi-serie, og alligevel har halvanden million seere valgt at sidde og se med. Det kan man kun være glad for.

Nye forfattere
I den nye sæson sker der en enkelt ændring på forfatterholdet. Tobias Lindholm, der har været en af de to episode-forfattere sammen med Jeppe Gram, skal lave en spillefilm og bliver så erstattet af Maya Juul og Jannick Tai Mosholt. Hovedforfatter er stadig Adam Price, som skriver det færdige manuskript.

- Det bliver til fire-fem gennemskrivninger, før det er færdigt, så lille Adam kommer sent i seng nogen gange, griner succes-forfatteren.

I afsnittet i aften kommer Birgitte Nyborg – spillet af Sidse Babett Knudsen – i karambolage med sin politiske indstilling til private sygehuse, da hendes syge datter, Laura, skal i behandling for sine angstanfald. Det får medierne op i det røde felt, men statsministeren får afværget krisen med en overraskende beslutning.