Qvortrup åd den berømte hat

Henrik Qvortrup måtte mandag morgen æde en stråhat - præcis som han sagde, at han ville, hvis Liberal Alliance kom i Folketinget efter valget

Henrik Qvortrup fik en kok til at tilberede stråhatten i 'Go' Morgen Danmark'. (Foto: Kristian Linnemann)
Henrik Qvortrup fik en kok til at tilberede stråhatten i 'Go' Morgen Danmark'. (Foto: Kristian Linnemann)

De politiske kommentatorer har sagt meget rigtigt og meget vrølv under de seneste ugers valgkamp i Danmark. Men kun én af dem tør så åbenlyst stå ved, at han tog grueligt fejl, som TV 2's politiske redaktør Henrik Qvortrup netop har gjort.

På direkte tv har redaktøren netop sat sine tænder i et styks stråhat og dermed erkendt, at han tog fejl i sin vurdering af partiet Liberal Alliances fremtid i Folketinget.

Tilbage i 2010 sagde Henrik Qvortrup, at han ville 'æde sin gamle hat', hvis Liberal Alliance kom over spærregrænsen. Og det gjorde partiet i den grad - med hele ni mandater.

LÆS OGSÅ: Henrik Qvortrup genfødes som æsel

Kogt i 12 timer
Den stråhat som Henrik Qvortrup mandag morgen i 'Go' Morgen Danmark' satte dele til livs af, havde kogt i 12 timer med blandt andet laurbærblade i et forsøg på et gøre den mør. Til sidst røg den i ovnen for at brassere i rødvin, gulerødder og blegselleri i en times tid.

- Det er 'osso hatto', forklarede kokken Gorm Wisweh, der tilberedte stråhatten for Qvortrup.

- Det er hat a la osso buco, fortsatte han og lovede, at trods den lange tilberedningstid, ville hatten stadig være al dente.

Den seje side
Det kunne den politiske kommentator kun bekræfte, da han med fingrende forsigtig puttede det første strå fra hatten i munden.

- Ja kokken har da gjort, hvad han kunne. Men jeg må sige, at det er til den seje side, sagde Qvortrup og nappede et stykke hat mere.

- Jeg kunne godt bruge et stykke tandtråd nu, for det trevler, sagde Henrik Qvortrup, der tog hatten og den offentlige ydmygelse med oprejst pande.

Det var lagt fra hele hatten, der røg i maven på Henrik Qvortrup.

- Men 'Go' Morgen Danmark' har vel en doggy bag til resten' jokede han.