Derfor elsker vi det dumme svin Blachman

Fræk og flabet: Deltagerne i ’X Factor’ går grædende fra scenen, når Blachman ruller sig ud - alligevel er vi vilde med ham

Det er en Thomas Blachman i topform, der er kommet tilbage efter et års 'X-factor'-pause. Og pausen har kun gjort den skaldede skrækindjager mere skarp. (Foto: TV2)
Det er en Thomas Blachman i topform, der er kommet tilbage efter et års 'X-factor'-pause. Og pausen har kun gjort den skaldede skrækindjager mere skarp. (Foto: TV2)

Fredag efter fredag fyrer Thomas Blachman frække og flabede fornærmelser af til deltagerne i ’X Factor’. Alligevel elsker vi ham og labber hans svinerier i os:

- Han repræsenterer den del af os, der ønsker, at vi turde sige vores helt ærlige mening uden at pakke det ind. Ligesom når man har været i en diskussion og bagefter tænker: ’Ej, det var dét, jeg skulle have sagt’. Men man bøjer af, fordi man er velopdragen og ikke vil såre andres følelser.

- Der er Blachman skruet anderledes sammen - han siger det, vi andre tænker, siger Thomas Bigum, der er ekspert og rådgiver i personlig branding.

Godt det ikke er mig
’Hold kæft, noget lort’ og ’I kan jo ikke en skid’ er blot nogle af de svadaer, Blachman fyrer af til de håbefulde deltagere.

- Vi elsker at høre Blachman svine folk til. Det får os til at føle os lidt bedre - for så er der nogle, der er dummere end os, siger Anne Glad, der er livsstilsekspert i tv-programmet ’Kender du typen’, tekstforfatter og partner hos reklamebureauet Sunrise.

Hun mener, at ’X Factor’ får to følelser frem i os:

- Den ene er ’bare det var mig’, og den anden er ’godt det ikke er mig’. Thomas Blachman er en af dem, der virkelig får den sidste følelse frem i os. Han spidder de her mennesker, og det sidder vi så og godter os over. Det er derfor, vi elsker ham, forklarer Anne Glad.

Hvis Thomas Bigum skulle sætte et mærkat på Blachman, så ville det være ’sprog-geni’, og lige præcis hans brug af det danske sprog er også en af de ting, som vi elsker:

- Vi har alle lyst til at kunne sige tingene helt skarpt. Og hold kæft, hvor gør han det også godt. Det er en kunst at kritisere med elegance og med præcision.

- Når Blachman kritiserer, så sætter han den lige i skabet, og det ville vi også gerne kunne, forklarer Thomas Bigum.

Samtidig gør Blachman noget, som vi ikke før har set i samme grad:

- Det er en rolle, som han har sat sig selv i - det er hans image. Han har en aggressiv grovhed, som vi ikke er så vant til at se på tv, og det er vi vilde med. Han skal være ond - ellers skal han fyres, siger Anne Glad.

Den største sviner
Det er en Thomas Blachman i topform, der er kommet tilbage efter et års ’X Factor’-pause. Og pausen har kun gjort den skaldede skrækindjager mere skarp:

- Hans fravær har forstærket ham. Han er vendt tilbage endnu mere klar i spyttet, siger Thomas Bigum.

- Første gang, han tonede frem, var i ’Idols’ på TV3 for mange år siden. Der var han også et svin - og der hadede folk ham, for han havde endnu ikke rigtig fået mandatet til at være et dumt svin.

- Med sin genkomst i år kan han tillade sig mere end andre, fordi han er Thomas Blachman over alle Thomas Blachman’er.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Kom nu ud af busken, Dyrby