Højmark: - Jeg ville aldrig melde mig igen

Pernille Højmark er glad for at være med i 'Vild med dans', men ville aldrig melde sig til programmet igen

'Vild med dans'er opfyldelsen af en dansedrøm for Højmark. (Foto: Mogens Flindt)
'Vild med dans'er opfyldelsen af en dansedrøm for Højmark. (Foto: Mogens Flindt)

– Tænk at være den sædcelle blandt millioner, der blev til noget. Det giver én en vis forpligtelse til at få noget ud af sit liv. Men man skal sgu selv sidde i chefstolen og skabe et liv på sine egne betingelser, griner Pernille.

Hun er nestor i ’Vild med dans’, men bestemt ikke den kedeligste – selv om hun på den anden side heller ikke er den rejekælling, mange tror, hun er.

Alligevel indrømmer hun, at hun nok udsender nogle signaler, som gør, at mænd vil opdrage på hende.

– Jeg har jo oplevet det i privatlivet, både med min tidligere, Kim, og med min nuværende, Jesper, at de gerne vil rette lidt på mig. Det er der mange, der vil. Jeg vækker folks opdragelsestrang. Derfor har Jesper det helt fint med, at Thomas holder mig godt i ørene, når vi danser. For jeg skal da lige indsparke, at jeg aldrig har adlydt så meget eller har ladet mig styre så meget som i dette forløb. Helt ærlig, jeg er stolt af mig selv, for det er simpelt hen en disciplinærøvelse, siger hun og tilføjer:

– Det er også mærkeligt for mig at lave det samme dag ud og dag ind så lang tid i træk.

Blomster fra kæresten
For Pernille Højmark er ’Vild med dans’ opfyldelsen af en dansedrøm, men samtidig erkender hun, at hun aldrig havde troet, at det ville være så hårdt. Og én ting er hun sikker på: at skulle det være muligt at gentage succesen, ville hun aldrig stille op igen.

– Lige nu er jeg bare så skideglad for, at Jesper støtter mig så loyalt. Han er på alle måder en generøs mand. Bare det, at han til hver fredag har købt mig en buket blomster, som jeg knap kan nå omkring og i min kjoles farve, siger alt. Manden er jo ikke rig. Han er trommeslager for fanden.

Thomas og Pernille vinder ’Vild med dans’. Det er Pernille sikker på, og hvis ikke hun havde dette drive og den tro, ville hun slet ikke kunne overkomme den knaldhårde træning.

En tur til Buenos Aires
– Det har været en glæde siden vores argentinske tango at stille op foran dommerpanelet. Men før det var de godt nok ved at tage pippet fra mig med deres kritik. Måske følte de også bare trang til et opdrage på mig – og noget af kritikken.

Den argentinske tango har i øvrigt fået Pernille til at ville gå til dans med Jesper, når alt dette er ovre, og de skal naturligvis også en tur til Buenos Aires.

– For mig giver det naturligvis et boost på alle planer at deltage i et program som ’Vild med dans’. Det gælder også arbejdsmæssigt, og der har jeg som altid rigtig meget i gang.

Ud over festorkestret ’Sweethearts’, der nu har eksisteret i ca. 20 år, er hun forfatter, desuden er hun rejsende i to foredrag – det ene for kvinder. Men begge foredrag handler om mod. Hertil kommer et soloprojekt ’Solitudevej’, som p.t. kører på PH-caféen. Bare for at nævne noget.