Sikke en børnefest

De mindstes melodigrandprix var som en lejrskole, mener værterne

Signe Lindkvist og Jacob Riising har det meste af ugen været hyggeonkel og -tante for de nordiske MGP-børn.  (Foto: Agnete Schlichtkrull/DR)
Signe Lindkvist og Jacob Riising har det meste af ugen været hyggeonkel og -tante for de nordiske MGP-børn. (Foto: Agnete Schlichtkrull/DR)
Humor og et godt grin er nøgleordene for DR’s succes med det veloverståede MGP Nordic, som i aftes i Musikhuset Aarhus satte børnene i centrum.

MGP-værterne Signe Lindkvist og Jacob Riising, der har arbejdet sammen siden de glade ’Puls’-dage i 1995, havde masser af humør med fra København til nordens største børnefest, hvor dansk, svensk, finsk, norsk og hjemmelavet tegnsprog bragte børnene tæt sammen.

Værterne vægter de seneste dagesoplevelser højere, end hvem der vandt finalen.

– MGP Nordic er mere en fest end en konkurrence. Vi har set en finsk pige gå og synge en svensk sang med en norsk danser. Det er som en stor lejrskole eller børnehave, siger Jacob Riising, der selv har børn på to et halvt og fire år.

– Det, som kendetegner en god fest, er sammenhold, musik og dans. Ungerne her er totalt sang- og danseglade, siger Signe Lindkvist, der selv har en datter på tre et halvt år.

Ud over jobbet som MGP-værter har makkerparret det meste af ugen også været hyggeonkel og -tante for de mange nordiske børn.

– For børnene er sprogbarrieren ikke noget problem, og heldigvis taler de finske deltagere svensk. Jeg tror ikke, Rene Dif bliver nurset lige så meget, når han laver ’AllStars’. Vi har en ekstra hyggelig stemning, fordi vi samlet er opsat på, at det er en god oplevelse for børnene, siger Jacob.

DR-ansatte, som kommunikerer dårligt med børn, får slet ikke lov til at være med i MGP.

– Island manglede i det nordiske felt?

– Jeg tror ikke, de har penge til at skrive en sang eller råd til at købe en guitar. Men det ville være superskønt, hvis Island kom med. De gode finske bidrag er bevis på, man godt kan komme med på ét år og så levere varen, siger Signe.

– Vi har nu fået en ny samling børnehave-hits  ...

– Det gode ved MGP er, at det ikke kun er en times fjernsyn, men også hundrede timers leg det næste år, siger Signe, og Jacob supplerer:

– Der findes efterhånden ikke et nordisk barn, som ikke ved, hvad MGP er og minimum kender tre sange.

– Kunne I ønske, at jeres egne børn kommer til at deltage?

– Det styrer de sgu selv, siger Jacob, mens Signes datter allerede har meldt ud, at hun vil være med, men så skal hun vente, til hun er otte år.

Vi har set en finsk pige synge en svensk sang med en norsk danser

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

14,8 millioner kroner blev samlet ind på en time