Blachman og Remee: Lad dog børnene

Blachman og Remee vil ikke være betænkelige ved at lade deres børn deltage i 'X Factor'. Remee vil dog ikke have sit barn bedømt af Blachman

Remee og Thomas Blachman - 'X Factor' er en kæmpeoplevelse for de skolemodne deltagere. (Foto: Mads Winther)
Remee og Thomas Blachman - 'X Factor' er en kæmpeoplevelse for de skolemodne deltagere. (Foto: Mads Winther)
Følg Underholdning
Følg Film og tv

– Hvis de gerne vil den vej, så lad dem dog. De får så meget igen ved at være med i ’X Factor’, siger Thomas Blachman i et forsvar for betingelserne for at være med i det seerpopulære program.

Udtalelsen kommer som følge af Ekstra Bladets artikler i går om graden af skolefravær for de yngste deltagere, som er optaget af ’X Factor’ nærmest i alle døgnets vågne timer, så længe de stadig er med i konkurrencen.

Skolegangen bliver holdt på det absolut minimale, og det ser professor Niels Egelund fra Danmarks Pædagogiske Universitetsskole som et kæmpeproblem.

– De kan få et stort fagligt hul, mener professoren om de syv tilbageværende talenter, der endnu går i folkeskolen.

Forældre ikke et hak bedre
Det drejer sig om Mohamed og Lucas fra ungsolisterne og Stephanie og Marcel fra gruppen ABC samt trekløveret Daneshan, Danushan og Kautham fra gruppen Asian Sensation. 16-årige Sidsel er også i aldersgruppen, men hun har forladt folkeskolen og går i 1.g hjemme i Silkeborg.

Professoren blev i avisen i går bakket op af børnepsykolog John Halse, der mindede DR om forpligtelsen over for børnene, for han tvivlede på, at deres forældre altid er i stand til at håndtere ansvaret.

– Forældrene er tit lige så meget oppe at køre som deres børn. Det så man allerede i de indledende afsnit, bemærkede John Halse.

Ingen grund til bekymring
Det bekymrer dog hverken Blachman eller hans dommerkollega Remee, der begge har børn, som om nogle år runder den magiske grænse på 15 år, som er kravet for at være med i konkurrencen.

– Vil du lade dine børn deltage i ’X Factor’ med den risiko for skolefravær, der er forbundet med showet, Blachman?

– Hvis de er gode nok, så hvorfor ikke. Det er en life changing experience. Ren forkælelse. Hvor kommer man ellers sådan i kontakt med mig og med Ekstra Bladet?

– Se på Lucas fra programmet. Det er en kæmpeoplevelse for ham. For første gang i sit liv har han taget en beslutning uden om sine forældre, og det, han præsterer, er en kæmpe-cadeau til hans dømmekraft.

– Vis mig en skole, der på syv uger kan lære fra sig om samfundet i samme målestok, som ’X Factor’ er i stand til. Så vil jeg med det samme melde mine børn i den pågældende skole, siger Blachman.

Dj på samme alder
Remee med den tiårige datter Emma Imani vil heller ikke betænke sig, hvis ønsket om at være med skulle opstå, hvad han dog tvivler på.

– Det tror jeg heldigvis ikke, hun har lyst til, men skulle hun spørge, så er det da okay for mig. Det er en kæmpeoplevelse for et ungt menneske. Jeg var ikke selv ældre, da jeg tog på turne og optrådte som dj med Dr. Baker i Berlin. Vi var overladt til at tage vare på os selv. Nu er det meget mere organiseret.

– Har du slet ingen betænkeligheder?

– Jo, jeg vil sikre mig, at Blachman ikke er dommer til den tid.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
Fiduskunst og magistervrøvl

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+