'Sommer': Orkan på alle fronter

Sidste ’Sommer’: To mio. danskere siger farvel til succes-serien i aften, hvor der bliver ekstra drama i privatlivet

Anna spilles af Camilla Bendix. Der sker ting i skoven i aften. (Foto: Per Arnesen/DR)
Anna spilles af Camilla Bendix. Der sker ting i skoven i aften. (Foto: Per Arnesen/DR)

Seerne har udsigt til ekstra drama, når DR’s gribende succes-serie ’Sommer’ i aften sendes for sidste gang.

Der er i bogstavelig forstand stormvarsel for Nordsjælland og Frederiksværk. Det river og rusker i træer, tage og stilladser. Al udkørsel frarådes.

Et træ vælter ned foran ’Grisen’ – det lille gule tog på Frederiksværkbanen, der går mellem Hillerød og Hundested – og passagererne tilrådes at blive i toget på grund af uvejret.

Det er Jakobs 40-års fødselsdag, og den skal fejres med en sidste fest i familien Sommers store gule hus med udsigt over fjorden og Stålvalseværket. Huset er sat til salg, efter at Adam vil realisere sig selv og bare smutte til Grønland, fordi han har sat alt over styr i forholdet til Anna og deres fælles barn.

Men Jakob og Mille strander i toget. Christian sidder i timevis klar på plejehjemmet til at blive hentet hjem og kan ikke forstå, at der intet sker, indtil Lærke pludselig kommer på besøg med sin veninde.

Tragedie truer
Og langt ude i skoven, hvor Anna bor alene i det, der skulle have været hendes og Adams drømmehus, sker det værst tænkelige.

En ny tragedie for familien Sommer truer. Der er orkan på alle fronter i aften. Ikke bare bogstaveligt. Men også i privatlivet. På kærlighedsfronten og på plejehjemmet hos Christian.

Godt to millioner seere vil i aften sige farvel til Christian, Sophia, drengene Jakob og Adam, svigerdøtrene Mille og Anna og Milles datter Lærke i det mest dramatiske og rørende afsnit, der hidtil har været vist i dramaserien.

Konfuse Christian
Adam skulle være stukket af til Grønland tidligere på dagen, men hans fly er også aflyst. Adam og Sophia er spærret inde med hinanden i drengenes barndomshjem. Et voldsomt drama udspiller sig mellem mor og søn.

’Sommer’ har rørt rigtig mange danskere på grund af temaet med den demente Christian, spillet af Jesper Langberg.

Sophia besøger Christian på plejehjemmet og viser ham et foto af Adam og Annas barn.

– Er det mit? spørger Christian.

– Nej. Det er dit barnebarn, siger Sophia. Christian omfavner Sophia ømt og inderligt og siger:

– Jeg elsker dig. Og jeg forstår det godt. Jeg forstår det hele godt. Jeg gør.

Orkanen lægger sig. Jakob bliver alligevel fejret på sin 40-års fødselsdag om end med mange timers forsinkelse. Nye muligheder viser sig for familien Sommer, og Kim Larsen synger:

’Hvis du tør, så kom med mig. Hvis du tør, så kom med mig!’

’Sommer’ på DR1 kl. 20.00