Ingen Emmy til 'Forbrydelsen'

Der var ingen Emmy til 'Forbrydelsen', da tv-prisen blev uddelt i nat. Sofie Gråbøl vandt heller ikke for rollen som Sarah Lund

NEW YORK (ekstrabladet.dk): Heller ikke i år lykkedes det for 'Forbrydelsen' at vinde den prestigefyldte International Emmy Award, der i nat dansk tid blev uddelt ved prisfesten i New York.

Anden halvdel af DR-succesens første sæson var nomineret til en Emmy i kategorien 'Bedste Dramaserie'. Men den eftertragtede statuette gik i stedet til BBC's 'Life On Mars'.

Sofie Gråbøl, der var nomineret i kategorien 'Bedste Kvindelige Hovedrolleindehaver' for sin rolle som opdageren Sarah Lund, måtte også se sig slået af sin britiske konkurrent.

Trods den store skuffelse var DR's dramachef Ingolf Gabold fattet, da han talte med Ekstra Bladets udsendte medarbejder.

- Det er OK at tabe til 'Life On Mars', fordi det er en serie med internationalt format, siger han.

Stemningen er lidt flad
Ingolf Gabold havde på forhånd regnet med, at slaget stod mellem 'Forbrydelsen' og 'Life On Mars'. Og eftersom den britiske serie vandt for to år siden, havde Gabold regnet med at få lov til at vinde i år.

- Ja, stemningen er lidt flad om bordet. Vi hænger lidt, erkender Gabold, men lover, at DR vender stærkt tilbage til næste år med den nye serie 'Livvagterne'. Den ambitiøse dramaserie får premiere nytårsdag.