Anne-Mette: Jeg er sexet med stil

Sjovt at være Fru Fræk: Anne-Mette Rasmussen afslører, at det var helt bevidst, at hun gav hele landet et kig op under kjolen

Anne-Mette Rasmussen og Thomas Evers Poulsen blandt catalanske duer i Barcelona. Parret dansede deres sidste dans sammen i forbindelse med et spansk velgørenhedsshow lørdag aften. (Foto: Linda Johansen)
Anne-Mette Rasmussen og Thomas Evers Poulsen blandt catalanske duer i Barcelona. Parret dansede deres sidste dans sammen i forbindelse med et spansk velgørenhedsshow lørdag aften. (Foto: Linda Johansen)
BARCELONA (Ekstra Bladet): Anne-Mette Rasmussen har danset sin allersidste dans med Thomas Evers Poulsen.

Det skete ved et velgørenhedsshow lørdag aften i Barcelona, hvor statsministerfruen dog snød de spanske tv-seere for sin efterhånden berømte vejrmølle – som hun nu afslører faktisk var hendes helt egen ide.

– Det var mig selv, der fandt på at lave den berømte vejrmølle, og jeg vidste jo godt, at der ville blive taget billeder, når jeg havde benene i vejret. Men jeg var jo godt polstret under kjolen, siger Anne-Mette Rasmussen.

– Du sagde tidligt, at du ikke ville danse i alt for vovede kjoler med høje slidser. Det holdt ikke helt stik.

– Nej, men jeg synes, at jeg har været sexet med stil. Det er nok den bedste måde at udtrykke det på, siger Anne-Mette Rasmussen til Ekstra Bladet søndag formiddag i den catalanske hovedstad Barcelona.

– Er du en moderne kvinde?

– Altså det duer ikke at være gammeldags og konservativ, så ja, jeg synes, at jeg er en moderne kvinde. Det var blandt andet derfor, jeg opfordrede den spanske præsidents hustru til at stille op i den spanske udgave af ’Vild med dans’, da jeg blev spurgt om det i lørdagens tv-show her i Barcelona, siger hun og fortsætter:

– Man skal bare kaste sig ud i det i stedet for at holde sig tilbage. Jeg ved godt, at der er kulturelle forskelle mellem Danmark og Spanien. Vi er et meget afslappet folkefærd; men jeg vil alligevel godt vise, at man sagtens kan være ministerfrue og så deltage i et program som ’Vild med dans’. Når jeg kan, så kan andre vel også, siger hun.

Da Anne-Mette Rasmussen offentliggjorde sin deltagelse i ’Vild med dans’, var dommedagsprofetierne mange.

– Jeg synes, at vi har gjort kritikerne til skamme. Vi har næsten kun fået positiv omtale, og familien derhjemme bakkede mig 100 procent op fra starten. Men jeg stillede kun op, fordi jeg trods alt vidste, at jeg kunne finde ud af at danse.

– Mine piger sagde også bare: ’Gør det, mor!’ Anders gav mig også fuld support. Jeg følte ikke på nogen måde, at jeg løb en større risiko, men jeg har da været nervøs til tider, siger statsministerfruen.

– Vi har kaldt dig Fru Fræk, hvordan har det været?

– Det synes jeg jo bare er sjovt. Det er en del af spillet, og lagde jeg jo selv op til det med klummen i jeres avis.

Thomas Evers Poulsen, som sidder ved siden af Anne-Mette Rasmussen på bænken, bryder for en kort stund ind.

– Ja, og I kalder jo mig for Tude-Thomas, har jeg lige læst, fortæller han og tuder næsten af grin.

– Har pressen været hårde ved jer?

– Nej, det synes jeg ikke. Det har selvfølgelig været noget af en omvæltning, men det var faktisk rart, at der var nogle danske pressefolk med i Barcelona. Så følte vi os ikke alene. Vi har jo været vant til, at vi sad sammen med de andre ’Vild med dans’-deltagere og klappede hinanden på skuldrene, siger Anne-Mette Rasmussen.

– Hvordan vil du beskrive din udvikling fra at være statsministerens anonyme kone til at være på forsiderne af bladene?

– Det er klart, at jeg har udviklet mig, men det er svært at sætte ord på. Jeg er blevet mere pressevant, og så forstår jeg bedre, hvad der altid foregår omkring Anders. Det er jo nok bare lidt sjovere for mig end for ham, siger Anne-Mette Rasmussen.

– Har I fået det hele med?

– Ja, det synes jeg bestemt. Vi kunne ikke bede om mere. Nu sidder vi her i solskin i Barcelona – en oplevelse, vi slet ikke havde regnet med.

– Har I noget, I gerne vil sige her til sidst?

– Først og fremmest vil vi gerne sig tak for denne gang, og så har vi da også et budskab: Folk skal til at komme op af sofaen og begynde at danse lidt, siger eksdanseparret enstemmigt, rejser sig fra bænken og forsvinder i myldret af catalanske duer.