DR brugte TV 2-helikopter

Helikopter-gate: Ikke nok med at DR fake'ede indflyvningen af de tre X Factor-dommere i mandags – de brugte også TV 2 News-helikopteren til stuntet

Lina, Thomas og Remée ankom IKKE i helikopter, hvorfor det kunne synes lidt fjollet, at den overhovedet var til stede. (Foto: Jakob Jørgensen)
Lina, Thomas og Remée ankom IKKE i helikopter, hvorfor det kunne synes lidt fjollet, at den overhovedet var til stede. (Foto: Jakob Jørgensen)

Det er ikke sådan, når man er en underskudsramt, koncertsalsplaget, landsdækkende tv-kanal.

For så må man bruge, hvad man lige kan få fingrene i, når man står og skal filme sin store fredagssatsnings grandiose åbningssekvens.

DR har ikke deres egen helikopter og måtte derfor ud og leje en til formålet. Og det endte med at blive konkurrenten TV 2s helt store statussymbol på nyhedsfronten – NEWS-hellikoperen, der kom til at spille rollen. Det skriver fagbladet Journalisten på deres hjemmeside.

TV 2 ejer nemlig heller ikke piskeriset, men lejer det på deltid. Resten af tiden udlejes den til andre opgaver, som TV 2 ikke har indflydelse på.

Dog er det en aftale, at News-logoet skal dækkes over med sort folie. Det var det i mandags, og underholdningsredaktør Jan Lundme fra DR har derfor ingen problemer med at det var netop den helikopter, der nu figurerer på optagelserne til 'X Factor'.

- Så længe der ikke står TV 2 på helikopteren - og det gjorde der ikke - er jeg sådan set ligeglad. Jeg håber bare, de fik det billigste tilbud, for det er mig, der skal betale, siger Jan Lundme til fagbladet Journalisten.

Snyd det hele
Der var ellers stort postyr og masser af omtale, da det forlød, at DR ville flyve Remee, Rafn og Blachman ind til de første optagelser af den nye programserie.

Men det var snyd det hele – et stunt beregnet for tv-kameraerne. Da helikopteren endelig landede, kom dommertrioen gående, stiligt klædte og i højt humør, inde fra DR-bygningen. Og så lod de så ellers som om, de lige var landet med dyret.

Men heller ikke dette, mener DR-underholdningschefen var et problem.

- X-Factor er et underholdningsprogram, så rent etisk ser jeg overhovedet ingen problemer i det. Programmet markerer klart over for seeren, at det er et underholdningsprogram - ikke f.eks. et dokumentar- eller nyhedsprogram - bl.a. gennem tydelig brug af digitale effekter og talrige filmiske virkemidler og fortælleteknikker. Formålet med optagelserne var at få en flot start på programmet, forklarer han

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Hvordan synes Mette Frederiksen selv, det går?