Kysser uden problemer

Thomas Levin måtte tænke sig om to gange, inden han sagde ja til rollen som kæresten til den noget yngre Lærke i 'Sommer'

Thomas Levin spiller lidt af en gammel gris i 'Sommer', hvor han har scoret 17-årige Lærke. (Foto: Thomas Marott/DR)
Thomas Levin spiller lidt af en gammel gris i 'Sommer', hvor han har scoret 17-årige Lærke. (Foto: Thomas Marott/DR)

I serien har han scoret gymnasiepigen Lærke.

Han er 31 år, hun er 17! En aldersforskel, der er til at tage og føle på, og som ’Sommer’-barnebarnet – naturligvis – holder hemmeligt for familien.

I virkelighedens verden er han 30 – hun er stadig 17 – men trods 13 års forskel har Thomas Levin ikke det mindste imod at spille forfatterkæreste til den meget unge Lærke, Cecilie Bøcker.

Seriens nye ansigt havde ellers sine betænkeligheder fra start:

– Da jeg blev spurgt, om jeg ville være med i serien, var jeg helt sikkert bekymret over den store aldersforskel. Jeg er jo meget ældre end Cecilie, og vi skal kysse, så det var klart, at jeg tænkte ekstra meget over det, fortæller Thomas Levin.

Meget moden
Alligevel valgte han at takke ja til rollen.

– Cecilie opfører sig helt fuldstændig professionelt. Vi havde god tid til at lære hinanden at kende under indspilningerne, så det viste sig slet ikke at være et problem at skulle kysse, siger han.

– Cecilie er desuden helt vildt dygtig og meget moden af sin alder, lyder det rosende fra Thomas Levin.

I aftenens afsnit af ’Sommer’ er julen netop overstået, og nytåret står for døren.

Det betyder en ny begyndelse for en del af familiens medlemmer, mens andre melder status quo.

Levin har flere talenter
Selv om Levin i 2006 debuterede som manuskriptforfatter, ser han sig selv primært som skuespiller og ikke forfatter.

Ud over sit fuldtidsvirke som skuespiller er han kunstnerisk leder af Teater Grob i København i samarbejde med Per Scheel-Krüger.

Teater Grob er et professionelt teater, der udelukkende laver ny dansk dramatik. Teatret har bopæl i København og har blandt andet spillet på Kaleidoskop og Husets Teater samt diverse turneforestillinger i hele Danmark.

I øjeblikket er Thomas Levin på turné med Teater Grobs Reumert-belønnede virkelighedsmareridt om hjemvendte Iraksoldater, ’Hjem Kære Hjem’.