Gensyn med 'Jul på slottet'

DRs juleprogram byder på stort gensyn med klassikere som 'Jullerup Færgeby', 'Jul på slottet' og 'Jul i Gammelby' samt årets julekalender, 'Nissernes Ø'

Årets julekalender bliver 'Nissernes Ø', som første gang blev sendt i 2003. (Foto: DR)
Årets julekalender bliver 'Nissernes Ø', som første gang blev sendt i 2003. (Foto: DR)

Nogle vil måske mene, at det er lidt for tidligt at få julenyhederne på banen - men for dem, der allerede er begyndt at glæde sig, bliver det nu afsløret, hvilken julekalender man kan se frem til på DR i år.

Og statsradiofonien lægger op til en jul gennemvædet af nostalgi:

Årets julekalender bliver 'Nissernes Ø', den sidste af julekalenderne om Nissebanden, og den bliver sendt klokken 19.30.

Desuden kan juleelskere klokken 17.30 se eller gense klip fra nogen af DRs mest populære julekalendere gennem 30 år.

I programmet 'Julefandango' bliver der hver dag serveret en godbid fra arkivet og seerne kan igen (eller for første gang) møde hr. og fru Fiffig Jørgensen, Anton fra Jullerup Færgeby, Magnus Tagmus og prinsesse Miamaja.

- Det er ofte den samme stærke scene eller sang, vi i fællesskab husker tilbage på, når vi mindes de gamle julekalendere. Og det er netop disse skønne øjeblikke, vi har fundet frem fra arkiverne - og kan glæde os over sammen i løbet af december, siger Birgitte Fredsby, DRs chefredaktør for børn og unge, om beslutningen.